Републиканците и демократите в Конгреса на САЩ постигнаха принципно споразумение

...
Републиканците и демократите в Конгреса на САЩ постигнаха принципно споразумение
Коментари Харесай

Демократи и републиканци постигнаха споразумение в САЩ

Републиканците и демократите в Конгреса на Съединени американски щати реализираха кардинално съглашение по въпросите на сигурността по границите, с цел да се избегне ново прекъсване на федералното държавно управление на 15 февруари. Това заяви в понеделник републиканският сенатор от щата Алабама, ръководител на комисията по бюджетни заеми на горната камара на конгреса Ричард Шелби, представена от електронното издание на американския вестник The Hill.

" Имахме удачна вечер. Стигнахме до базово споразумение ", заяви сенаторът. Законодателите не разкриха подробностите на споразумението, уточнявайки, че текстът на законопроекта може да бъде публикуван в сряда.

На 25 януари Белият дом и Конгресът се съгласиха за краткосрочно възобновяване на финансирането за американското правителство, като по този начин прекратиха “затварянето”, което продължи 35 дни. Това споразумение обаче важи само до 15 февруари, когато трябва да се постигне взаимноприемливо решение за граничната сигурност.

Въпреки това изданието припомня, че Доналд Тръмп настоява за изграждане на гранична стена и дори заплашва да въведе национално извънредно положение, за да осигури финансиране на стената по границата с Мексико, което демократите категорично отказват да му осигурят.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР