Републиканците блокираха помощта за Украйна и в Сената на САЩ,

...
Републиканците блокираха помощта за Украйна и в Сената на САЩ,
Коментари Харесай

След като републиканците саботираха помощта за Украйна и в Сената, Белият дом търси обходни варианти

Републиканците блокираха помощта за Украйна и в Сената на Съединени американски щати, откакто по-рано републиканското болшинство в Конгреса не остави късмет тя да бъде гласувана. Дори да се реализира прогрес има големи подозрения, че помощта действително ще бъде предоставена, предвид на безапелационната опозиция от страна на републиканците и изключително на някогашния президент Доналд Тръмп – в този момент кандидат за републиканската президентска номинация, оповестява The New York Times.

Отбелязва се, че екипът на президента Джо Байдън упорства да се одобри двупартийният законопроект, включващ подсилване на границата с Мексико и помощ за Украйна и Израел, само че в същото време търси други разновидности да помогне на Киев. Във Вашингтон и Европа се разискват различни благоприятни условия, в това число арест на повече от 300 милиарда $ активи на съветската централна банка. Това обаче се оказа по-сложно, в сравнение с се очакваше.

Американски чиновници признават, че на хоризонта няма нищо, което да се съпостави по мащаб с плануваните 60 милиарда $ за Украйна, които бяха посрещнати от републиканците в Конгреса с гневен отпор. Тази помощ би разрешила Украйна да получи усилена противовъздушна защита, повече танкове и ракети, както и голям поток от муниции.

Обсъжда се опцията за сложни замени на въоръжения, както направиха Япония и Южна Корея – те предоставиха на Съединени американски щати свои артилерийски снаряди, давайки опция на Вашингтон да даде на Украйна помощ в по-голям размер.

Възможен е вид европейски страни да платят за американското оръжие и доставките му до Украйна.

Същевременно самата Европа не е в положение да усили сензитивно доставките на муниции със лични сили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР