Републиканският сенатор Марко Рубио обяви във вторник законодателство, подкрепено и

...
Републиканският сенатор Марко Рубио обяви във вторник законодателство, подкрепено и
Коментари Харесай

Закон за забрана на TikTok влиза в Конгреса

Републиканският сенатор Марко Рубио разгласи във вторник законодателство, подкрепено и от демократите, за възбрана на TikTok. Така се ускорява натискът върху притежателя – китайската компания ByteDance Ltd – на фона на опасенията на Съединени американски щати, че приложението може да се употребява за шпиониране на американци и цензуриране на наличие, предава Reuters.

Законодателството ще блокира всички транзакции от всяка обществена медийна компания в или под въздействието на Китай и Русия, се споделя в известие от офиса на Рубио. Там се прибавя, че съпътстващ законопроект в Камарата на представителите на Съединени американски щати е бил спонсориран от конгресмена републиканец Майк Галахър и демократа Раджа Кришнамурти.

Притеснително е, че вместо да насърчи администрацията да завърши своя обзор на сигурност на TikTok, някои членове на Конгреса взеха решение да упорстват за политически стимулирана възбрана, която няма да направи нищо за напредъка на националната сигурност на Съединените щати “, сподели представителят на TikTok

Той прибавя, че компанията ще продължи да осведоми членовете на Конгреса за проектите, които са „ в ход “ за „ по-нататъшно поддържане на нашата платформа в Съединените щати “.

На чуване предишния месец шефът на ФБР Крис Рей сподели, че интервенциите на TikTok в Съединени американски щати пораждат опасения за националната сигурност, отбелязвайки риска китайското държавно управление да го употребява, с цел да въздейства на потребителите или да управлява техните устройства.

Алабама и Юта в понеделник се причислиха към други щати на Съединени американски щати, които не разрешиха потреблението на TikTok на държавни държавни устройства и компютърни мрежи заради опасения за националната сигурност.

През 2020 година тогавашният президент Доналд Тръмп се опита да блокира новите консуматори да изтеглят TikTok и да забрани други транзакции, с цел да блокира дейно потреблението на приложенията в Съединените щати, само че загуби поредност от правосъдни борби за мярката.

Комитетът за задгранични вложения в Съединените щати (CFIUS) към държавното управление на Съединени американски щати, мощен орган на национална сигурност, през 2020 година подреди на ByteDance да се откаже от TikTok заради опасения, че потребителските данни на Съединени американски щати могат да бъдат предадени на комунистическото държавно управление на Китай.

CFIUS и TikTok водят договаряния от месеци за реализиране на съглашение за отбрана на данните на повече от 100 милиона консуматори на TikTok.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинTikTok ByteDance законопроект възбрана ПоследниНай-четениРегулации 40 Закон за възбрана на TikTok влиза в Конгреса Политика 64 Габровски: Най-голяма късмет за държавно управление има тук и в този момент Компании 1016 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Любопитно 2531 Vivacom отключва всичките си ТВ канали Компании 10680 Skoda обмисля евакуиране от най-големия авто пазар в света Пазар на труда 6356 Търсенето на труд нараства, само че работната мощ е мощно лимитирана Личности 5746 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Бюрокрация 3035 Политическа партия и Демократична България оферират още промени в Имотния указател Всички новиниОще от РегулацииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР