Републиканският път между селата Рударци и Кладница ще бъде изцяло

...
Републиканският път между селата Рударци и Кладница ще бъде изцяло
Коментари Харесай

Пътят Рударци - Кладница ще бъде възстановен до четири месеца |

Републиканският път сред селата Рударци и Кладница ще бъде напълно възобновен до четири месеца. За задачата през днешния ден Агенция „ Пътна инфраструктура “ подписа в допълнение съглашение към главния контракт за ремонт на сектора сред двете обитаеми места.

Това рапортува и. д. ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Ивайло Денчев на работна среща при вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов. За неприятното положение на пътя заместител министър-председателят бе сезиран по време на неговия първи приемен ден за жители в събота, 18 декември. Министър Караджов се ангажира да откри бързо решение за ремонт на пътя, който е в обезпокоително положение.

Стойността на плануваните строително-монтажни работи е в размер на 3,4 млн. лева Средствата са до 50% от подписания главен контракт.

Ремонтът на републиканския път сред Рударци и Кладница стартира през ноември 2019 година Вследствие на значителни превалявания и активизирано свлачище през февруари 2021 година обаче част от него пропада.

Заради свлачището пътят и все още е непристъпен, а пътуването се прави по обходен общински път, който също е в неприятно положение. По тази причина вицепремиерът Гроздан Караджов се ангажира, до момента в който текат ремонтните действия на трасето сред Рударци и Кладница, дружно с община Перник да бъде направена оценка на вредите по обходния път, като сумата бъде отпусната целево от Министерството на районното развиване и благоустройството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР