Републиканският конгресмен казва, че задържането на Тубервил върху военните номинации е „парализиращо“ и представлява „проблем за националната сигурност“

...
Председателят на Камарата на външните работи Майк Маккол, републиканец, каза
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на външните работи Майк Маккол, републиканец, каза пред Джейк Тапър от CNN в неделя, че задържането на сенатора от Републиканската партия Томи Тубървил върху военните номинации е „парализиращо“ и „проблем за националната сигурност“.

„Идеята, че един човек в Сената може да задържи това с месеци... парализира Министерството на отбраната“, каза Маккол в предаването „Състоянието на Съюза“ на CNN.

„Мисля, че това е проблем на националната сигурност и въпрос на националната сигурност“, каза конгресменът от Тексас.

Тъбервил от Алабама забави потвържденията на повече от 300 висши военни кандидати поради противопоставянето му на политиката на Пентагона за възстановяване на разходите на военнослужещи и техните семейства, които трябва да пътуват, за да получат грижи за аборт. Tuberville казва, че политиките на Пентагона за репродуктивно здраве нарушават закона, но служители на Пентагона посочиха меморандум на Министерството на правосъдието, който казва, че политиките са законни.

Говорител на Tuberville каза, че мнението на McCaul „просто не е точно“.

„Никой не може да спре (лидера на мнозинството в Сената) Чък Шумър да гласува по тези номинации. Той просто не иска“, пише говорителят Стивън Стафорд в имейл до CNN. „Също така е неточно, защото действащите длъжностни лица са във всички тези роли. В някои случаи тези действащи служители са номинираните за постоянни роли. В момента няма отворени или отменени работни места.“

 В ексклузивно интервю с Ману Раджу от CNN във вторник, 5 септември, сенатор Томи Тъбървил настоя, че „не се отклонява“ от позициите си по отношение на висшите военни кандидати и агресивно отблъсна нарастващото недоволство от Пентагона, че вреди на националната сигурност. В ексклузивно интервю с Ману Раджу от CNN във вторник, 5 септември, сенатор Томи Тъбървил настоя, че „не се отклонява“ от позициите си по отношение на висшите военни кандидати и агресивно отблъсна нарастващото недоволство от Пентагона, че вреди на националната сигурност. CNN

Един сенатор може да задържи номинации или законодателство в камарата, а позицията на Тубервил остави три военни служби да работят без лидер, потвърден от Сената, за първи път в историята.

Възможно е всеки кандидат да бъде потвърден един по един, но демократите в Сената твърдят, че това ще отнеме ценно време - въпреки петседмичната почивка през август.

Маккол каза в неделя, че желае Тъбървил да преразгледа позицията си и че Републиканската партия работи по въпроса за политиката за аборти при пътуване чрез Закона за разрешение за национална отбрана.

„Но да задържим висшите служители да бъдат повишени... Мисля, че парализира нашето Министерство на отбраната“, каза той.

Задържането на повишенията, което започна през март, е все по-голям източник на обществен контрол. Тримата военни секретари на САЩ казаха пред CNN миналата седмица, че блокадата на Tuberville подпомага комунистически и автократични режими и се използва срещу САЩ от противници като Китай.

През юли активни военни съпрузи връчиха на ръка петиция до Шумър, лидера на малцинството Мич Макконъл и Тубервил, подписана от стотици членове на семейството на военни, които бяха „дълбоко загрижени и лично засегнати от блокирането на сенатор Тубервил потвърждение на висши военни лидери“.

Кандидатът за президент на републиканците Ники Хейли каза пред Tapper на CNN в неделя, че ако бъде избрана за президент, ще сложи край на политиката за възстановяване на разходите за пътуване за аборти. Хейли, чийто съпруг е в Националната гвардия на армията на Южна Каролина, каза, че семействата на военните не трябва да се използват като политически пионки.

„Не казвам, че сенатор Тубервил е прав като прави това, защото не искам да ги използвам като пешки. Но ако обичате нашите военни и сте толкова непреклонни в това, тогава отидете и накарайте Конгреса, републиканците и демократите да преминат през всеки човек“, каза бившият губернатор на Южна Каролина и посланик на ООН.

Кейси Ганън от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР