Републиканската партия на Камарата търси достъп до архивите на вицепрезидента на Байдън, търсейки всякаква информация за контакти с Хънтър Байдън или неговите бизнес партньори

...
Републиканските следователи търсят неограничен специален достъп“ до вицепрезидентските архиви на
Коментари Харесай

Републиканските следователи търсят „неограничен специален достъп“ до вицепрезидентските архиви на президента Байдън, за да получат всякакви информация за потенциален контакт през този период с Хънтър Байдън и други членове на семейството и техните бизнес партньори.

В писмо тази седмица до Националната администрация за архиви и досиета (NARA), председателят на надзора на Камарата Джеймс Комър поиска " допълнителна информация относно комуникацията между кабинета на вицепрезидента и Хънтър Байдън или неговите бизнес партньори." И той също каза, че комисията „трябва да прегледа тези документи в техния оригинален формат.“

Comer подчертава записите, които наскоро бяха публикувани на уебсайта на архивите със секции, редактирани съгласно Закона за президентските архиви и свободата на информацията Act.

публикувано в социалните медии, „Както казва Комър, тогавашният вицепрезидент Байдън се е „сговорил“ с този бизнес (Burisma), като... е казал, че не го подкрепя и не е участвал в него? Общо глупости." И той включи екранна снимка на това, което каза, че г-н Байдън е „подписал“, подчертавайки част, която гласи: „Вицепрезидентът не подкрепя никоя конкретна компания и няма никакво участие в тази компания.“

< p>Говорителка на демократите в комисията отхвърли искането на републиканците като по-скоро „конспирация на Burisma 2.0“. Комер отбеляза, че NARA вече е казала на комисията, че няма нито да изготви, нито да потвърди съществуването на записи  „ако NARA сметне тези записи за „лични записи“.“

Твърдейки, че нуждата на комисията от записите е „конкретен и добре документиран“, Комер каза, че комисията е била ясна, че тяхното разследване включва „потенциална злоупотреба от страна на тогавашния вицепрезидент Байдън със служебните му задължения…“ и ако NARA продължи да закрива записи, които потенциално отговарят на това проучване, Архивът трябва да предостави дневник, включващ подателя, получателя и обяснението на NARA за укриването на записите.

„Джо Байдън никога не е изграждал „абсолютна стена“ между бизнес отношенията на семейството си и официалната си работа в правителството – вратите на офиса му бяха широки отворен за сътрудниците на Хънтър Байдън“, се казва в изявление на председателя на надзора на Камарата.

В отговор на CBS News, говорител на Националния архив каза: „NARA получи искането от председателя Comer и ще отговори в съответствие със Закона за президентските архиви (PRA), разпоредбите за прилагане на NARA, и управляващата изпълнителна заповед."

Демократите от комисията казват, че „републиканците в Камарата на представителите се крият от факта, че след години разследвания и теории на конспирацията нямат доказателства за неправомерни действия от страна на президента Байдън", според изявление на тяхна говорителка.

Тя също така каза, че бивш бизнес партньор на Хънтър Байдън, Девън Арчър, „неколкократно е казал на комисията, че президентът Байдън никога не е бил замесен в бизнес сделките на сина си“. И тя също посочи свидетелството на друг бивш бизнес партньор на Хънтър Байдън, Ерик Шверин, който каза на служителите на комисията, че не е знаел за никакво участие на г-н Байдън „във финансовото управление на бизнеса на роднини на президента“.

CBS News се свърза с адвокатите на Хънтър Байдън, но те не отговориха веднага.

Елис Ким допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР