Републиканецът от Конгреса на САЩ Кристофър Колинс, един от първите

...
Републиканецът от Конгреса на САЩ Кристофър Колинс, един от първите
Коментари Харесай

Арестуваха близък до Тръмп конгресмен за търговия с вътрешна информация

Републиканецът от Конгреса на Съединени американски щати Кристофър Колинс, един от първите подкрепили предизборната акция на президента Доналд Тръмп, беше задържан и упрекнат в търговия с вътрешна информация за стотици хиляди долари, съобщи ДПА.

Новината беше обявена на конференция от нюйоркския прокурор Джефри Бърман.

Обвинения са повдигнати също против сина на Колинс, Камерън, и против други лица.

" Участниците в сговора са употребявали информацията, с цел да избегнат загуби на стойност 750 000 $ ", съобщи Бърман.

Колинс е бил в управителния съвет на австралийската компания за биотехнологии " Иннейт ", която разработвала лекарство против множествената склероза. Лекарството - единственият важен артикул на компанията - не издържало клиничните тествания, предава Българска телеграфна агенция.

След като в качеството на член на управителния съвет Колинс получил вътрешна информация за това, той я споделил със сина си, който след това продал акциите си и посъветвал роднините и приятелите си да създадат същото, написа в обвинителния акт.

Когато няколко дни по-късно информацията към този момент била обществено оповестена, акциите на компанията се сринали с 92 %.

Адвокатите на Колинс се зарекоха да провеждат " отбраната по безапелационен метод, с цел да изчистят положителното му име ".

Колинс беше обществен покровител на фармацевтичната компания. Случаят визира и друго близо до Тръмп публично лице, Том Прайс, за който се твърди, че в границите на настоятелен връзки с Колинс е плучил специфична цена за акциите си.

На конференцията Прайс, който е някогашен министър на опазването на здравето, не беше упоменат. Както се твърди, той направил близо четвърт милион $, откакто продал дяловете си в " Иннейт "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР