Републиканецът Дейв Маккормик се очаква да обяви кандидатурата на Сената на САЩ в Пенсилвания

...
Републиканецът Дейв Маккормик, бивш изпълнителен директор на хедж фондове и
Коментари Харесай

Републиканецът Дейв Маккормик, бивш изпълнителен директор на хедж фондове и ветеран от войната в Персийския залив, се очаква да пусне втора кандидатура за Сената на САЩ в Пенсилвания, според два източника, запознати с плановете му, опитвайки се да оспори три мандата сенатор демократ Боб Кейси повече от година след като загуби първичните избори на Републиканската партия за другото място в Сената на Британската общност.

Асошиейтед прес първа съобщи новини за плановете на Маккормик.

Маккормик беше на около 1000 гласа от спечелването на републиканската номинация през 2022 г., когато загуби от Мехмет Оз, някогашният телевизионен лекар, подкрепян от бившия президент Доналд Тръмп. Оз загуби общите избори от Джон Фетърман, тогавашния вицегубернатор от Демократическата партия.

Перспективата за нова оферта от McCormick започна малко след официалното приключване на последната. Той ще влезе в тази надпревара, разглеждан като фаворит за номинацията на Републиканската партия и, според оценката на републиканските донори и длъжностни лица, страхотен потенциален съперник на Кейси, който беше преизбран през 2018 г. с повече от 55% от гласовете.

Кейси отдавна е неизменна фигура в политиката на Пенсилвания. Син на бивш губернатор, той също е служил като главен държавен одитор и касиер. Той обяви кампанията си за преизбиране през април, около два месеца след като разкри, че е претърпял операция за рак на простатата, която „не трябва да изисква допълнително лечение“.

Тъй като демократите държат тясно мнозинство в Сената, защитата на места като това на Кейси ще бъде от ключово значение за запазването на контрола на партията върху камарата. Демократите държат повечето конкурентни места в Сената при гласуването през следващата година, включително шест в щати, които са гласували за Тръмп поне веднъж.

В края на май Маккормик обяви, че „сериозно обмисля да се кандидатира“ в изявление, публикувано малко след като щатският сенатор Дъг Мастриано, ревностно отричащ изборите и загубилият кандидат на Републиканската партия за губернатор през 2022 г., каза, че няма да участва в надпреварата.

„Благодаря на Дъг за годините му военна и обществена служба и неговата отдаденост на Пенсилвания“, каза Маккормик, преди да намекне, че той е най-добрият вариант на Републиканската партия за обединяване на различни фракции. „Имаме нужда от републикански кандидат, който може да изгради широка коалиция от жители на Пенсилвания, за да победи Боб Кейси и да подобри живота на семействата в Пенсилвания.“

Мастриано загуби съкрушително от демократа Джош Шапиро в надпреварата им за губернатор миналата година, но поддържа специална база от подкрепа, особено сред лоялните привърженици на Тръмп. Съпругата на Маккормик, Дина Пауъл, беше висш служител по националната сигурност през първата година от администрацията на бившия президент.

Демократите бяха започнали да критикуват Маккормик още преди той да влезе в първичните избори в Сената, разглеждайки го като легитимна заплаха за Кейси. В средата на юни, след като Тръмп беше обвинен по федерални обвинения, щатската партия критикува Маккормик, че е „замълчал относно обвинението на Тръмп“, като същевременно припомни, в имейл до репортери, критиките на Тръмп към Маккормик по време на надпреварата през 2022 г.

Не се очаква Кейси да се изправи пред сериозно предизвикателство на първичните избори на Демократическата партия.

Тази история е актуализирана с допълнителни доклади.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР