Република Северна Македония победи европейския футболен шампион Италия с 1:0

...
Република Северна Македония победи европейския футболен шампион Италия с 1:0
Коментари Харесай

Северна Македония шокира Италия в баражите за Мондиал 2022

Република Северна Македония победи европейския футболен първенец Италия с 1:0 в Палермо в полуфиналния бараж за класиране на Мондиал 2022 в Катар.

Късен гол на Александър Трайковски се оказа решителен и " Скуадрата " ще пропусне второ следващо Световно състезание, написа Българска телеграфна агенция.

Домакините, които единствено преди осем месеца победиха на шампионата на Стария континент, имаха голямо преимущество през цялата среща. Те насочиха 32 удара към вратата на противника, въпреки и единствено 5 точни, извършиха 16 корнера против нито един за гостите и владееха топката в 64 % от игровото време, само че по този начин и не съумяха да преодолеят солидната отбрана на съперника и вратаря Столе Димитриевски.

Доменико Берарди пропусна най-хубавите шансове за Италия, а във втората минута на добавеното време Трайковски, който игра за Палермо в интервала 2015-2019 година, вкара след удар по тревата от 25 метра и закъсняла реакция на вратаря Джанлуиджи Донарума.

Така на 29 март Република Серевна Македония ще се изправи в решаващия мач за квота на Мондиала в Катар против Португалия, който надви над гостуващия Турция с 3:1.

Домакините започнаха мощно и откриха рано резултата. В 15-ата минута удар на Бернардо Силва се отби от гредата, Отавио прати топката в мрежата при добавката. Три минути преди почивката Отавио асистира за второто попадение на Диого Жота с глава.

През втората част гостите се върнаха в мача с изравнително попадение на Бурак Йълмаз в 65-ата минута.

Той беше изведен в добра позиция от Ченгиз Юндер и вкара за 31-и път с националната фланелка. Драмата стана цялостна в 83-ата минута, когато Турция получи дузпа след разглеждане на ВАР. Йълмаз можеше да изравни, само че стреля над задачата от бялата точка.

В четвъртата минута на добавеното време Матеуш Нунеш реши всичко с трети гол за Португалия.

Швеция победи Чехия с 1:0 след продължения с попадение на Робин Куайзон в 110-ата минута и за място на Световното състезание ще играе против Полша, който се класира за решаващата среща без игра поради отстраняването на националния тим на Русия след военната инвазия на страната в Украйна.

Уелс пък се оправи с 2:1 с гостуващия Австрия и чака във финалния дуел за квотата за Световното състезание спечелилия от мача сред Украйна и Шотландия, който беше отсрочен поради войната.

Гарет Бейл се разписа в средата на първото полувреме от фаул, а по-късно удвои задатъка на домакините малко след почивката след подаване от корнер. Марсел Забитцер понижи в 64-ата минута, само че до края домакините се защитаваха добре и резервираха преднината си, с цел да запишат осми следващ мач без проваляне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР