Република Нигер е първата африканска страна, която заяви, че напълно

...
Република Нигер е първата африканска страна, която заяви, че напълно
Коментари Харесай

С помощта на Бил Гейтс Нигер се справи с опасна тропическа болест

Република Нигер е първата африканска страна, която съобщи, че изцяло е отстранила тежкото инфекциозно заболяване онхоцеркозата, известно още като речна слепота.

Западноафриканската страна разгласи на събитие в Дубай, че приготвя документите за инспекция от Световната здравна организация, че е отстранила заболяването, която е породена от зараза с паразитен червей. Той се популяризира посредством захапване от тип черна муха, която живее наоколо до реки, откъдето идва и името на болестта.

Веднъж попаднали в индивида, червеите основават ларви, които си проправят път през кожата. Там те могат да инфектират идната черна муха, която да ухапе индивида. Симптомите включват мощен сърбеж, възли под кожата и слепота. Това е втората по периодичност причина за слепота в резултат на зараза, след трахома.
Важна стъпка за Нигер и Африка  В Нигер имунизират 4 млн. деца против морбили
В Нигер в петък започва акция за имунизиране на над четири милиона деца против морбили, една от най-големите аргументи за детска гибел...
Прочети повече
Веднъж тествани от СЗО, резултатите на Нигер от борбата с заболяването, ще отбележат края на повече от 40 години работа за прекъсване на речната слепота. Това ще вдъхне убеденост освен на страната, само че и на целия континент, че може да се оправи с нея.

Междувременно създателят на Microsoft също се похвали с достижението на фондацията, която сътвори взаимно с към този момент някогашната си брачна половинка Мелинда Френч. Именно с тяхна помощ и финансиране африканската страна стана първата страна, която може се похвали с победа над онхоцеркозата

Той поздрави Нигер за водачеството на Нигер в борбата против заболяването, " която в миналото изглеждаше невероятно да се победи ".

" Искам да благодаря на всички, които способстваха за това достижение, в това число на жителите на Нигер, чиито старания го трансфораха в постижима фантазия ", сподели той.

Още от АФРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР