Република Китай се присъедини към програмата Академия за жени-предприемачи (AWE),

...
Република Китай се присъедини към програмата Академия за жени-предприемачи (AWE),
Коментари Харесай

Тайван и САЩ в съвместна инициатива за постигане на равенство между половете

Република Китай се причисли към програмата Академия за жени-предприемачи (AWE), ръководена от Бюрото по образованието и културата към държавния департамент на Съединени американски щати, наблягайки уговорката на държавното управление да работи със съидейници и сътрудници за напредъка на равенството сред половете.

Съвместно с Министерство на стопанската система, програмата AWE в Тайван ще наеме 90 жени-предприемачи от цялата страна и ще им предложи образование в области като счетоводство, ръководство, маркетинг, продуктов дизайн и продажби. Участниците ще се причислят към световната AWE мрежа след довеждане докрай на образованието си.

Министърът на стопанската система на Тайван похвали представянето на тайванските бизнес дами в международен мащаб. Участието на Тайван в програмата ще спомогне за одобряване на репутацията му на страна, подкрепяща и разрастваща жени-лидери, и ще увеличи известността на локалните стартъпи в интернационалната общественост.

В отговор шефът на Американския институт в Тайван Брент Кристенсен сподели, че включването на Тайван в програмата отразява общите цели на двете страни за подсилване на икономическото и комерсиално съдействие. Той акцентира, че връзките сред двете страни в никакъв случай не са били по-стабилни и една от аргументите за това е споделената поддръжка за овластяване на дамите.

Създадена през 2019 година, програмата AWE се стреми да даде на жените-предприемачи умения, запаси и мрежи, нужни за пускане и развиване на сполучлив бизнес. Най-популярните браншове, показани от участниците в AWE, са образованието, храните, занаятите, производството и търговията на дребно.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР