Репродуктивните проблеми са все по-често срещани при много двойки. Това

...
Репродуктивните проблеми са все по-често срещани при много двойки. Това
Коментари Харесай

Връзката между съня и забременяването

Репродуктивните проблеми са все по-често срещани при доста двойки. Това кара учените да организират нови и нови проучвания по тематиката. Последното търси взаимозависимост сред един доста значим аспект от живота ни - съня, и зачеването.

Стресът и нездравословната храна се считат за едни от причинителите на неплодородие. Но смисъла на съня също не трябва да се подценява , тъй като той е значително значим за цялостното ни здравословно положение. А в случай че сме здрави и добре отпочинали, няма причина да не можем да създадем потомство.

Учени от Вашингтонския университет в Сейнт Луис организират проучване, в което взимат присъединяване 176 дами, искащи да забременеят . На всяка от тях се дава смарт гривна, която да следи дневния им темп, както и времето на заспиване и етапите на съня.

 Снимка 382699

В резултат на опита може да се заключи, че дамите, които си лягат всяка вечер едновременно (в интервал плюс-минус 90 минути), имат двойно по-голям късмет да забременеят в границите на една година от тези, които имат неточен и непълен сън.

Така учените са все по-убедени, че биологичният часовник също играе водеща роля за фертилността на дамата. Също важи и за мъжа, тъй като друго проучване открива спад на равнищата на тестостерон с 1.5% единствено при един час сън по-малко, написа The Sun.

 Добрият сън идва по-бързо с тези джаджи
Добрият сън идва по-бързо с тези джаджи

Няколко новаторски и ексцентрични оферти

Затова, в случай че желаеме бебе, не ни би трябвало единствено повече секс, само че и повече сън.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР