„Репортери без граници“ пусна нова петиция, призоваваща министъра на вътрешните

...
„Репортери без граници“ пусна нова петиция, призоваваща министъра на вътрешните
Коментари Харесай

„Репортери без граници“ пусна нова петиция в подкрепа на Джулиан Асанж

„ Репортери без граници “ пусна нова петиция, призоваваща министъра на вътрешните работи на Англия Прити Пател да отхвърли екстрадицията на Джулиан Асанж в Съединените щати. Неправителствената организация приканва своите поддръжници да се причислят към настояването, отправено до министъра, като подпишат и споделят петицията #FreeAssange преди 18 май.

На 20 април т.г. Уестминстърският магистратски съд издаде заповед, отнасяща екстрадицията на Джулиан Асанж към Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство. Адвокатите му имат един месец да изложат доводите си на отбрана. В края на този интервал министърът на вътрешните работи Прити Пател ще би трябвало да реши дали да утвърди, или отхвърли настояването за екстрадиция от държавното управление на Съединените щати.

„ Тези последващи четири седмици ще бъдат решаващи за мобилизацията, ориентирана към блокиране на екстрадицията на Джулиан Асанж и обезпечаване на освобождението му. Ние се стремим посредством тази петиция да активизираме тези, които се застъпват за публицистиката и свободата на словото, и държим държавното управление на Обединеното кралство да бъде отговорно. Министърът на вътрешните работи в този момент би трябвало да работи, с цел да отбрани публицистиката и да поддържа уговорката на Обединеното кралство към свободата на медиите “, сподели активистката по човешките права Ребека Винсент.

Предишната петиция на „ Репортери без граници “, призоваваща английското държавно управление да не се преценява с решението за изгонване на Джулиан Асандж в Съединените щати, събра повече от 90 000 подписа (108 000, в случай че броим спомагателните подписи на немската версия на петицията).

Обединеното кралство се подрежда на 33-то място от 180 страни в Световния показател по независимост на словото за 2021 година
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР