Рено Нисан България и ОТП Лизинг празнуват 5 години от стартирането

...
Рено Нисан България и ОТП Лизинг
празнуват 5 години от стартирането
Коментари Харесай

Рено Нисан България и ОТП Лизинг - 5 години успешно партньорство в областта на финансовите продукти

Рено Нисан България и ОТП Лизинг празнуват 5 години от стартирането на своето сполучливо партньорство и лансирането на продуктите Renault Leasing, Dacia Leasing и Nissan Leasing за подпомагане закупуването на автомобил от индивидуални клиенти, дребния и среден бизнес.

През юли 2021 година Рено Нисан България и ОТП Лизинг означават 5 години от стартирането на своето успешно партньорство. Като вносител на марките Renault, Dacia и Nissan, водачи на българския пазар на нови коли, Рено Нисан България среща в лицето на ОТП Лизинг доверен партньор, благодарение на който предлага атрактивни условия за закупуване на нови и използвани коли, за да подпомогне самостоятелните клиенти, малкия и междинен бизнес.

Сътрудничеството на двете водещи компании в своите браншове предоставя през годините голям брой иновативни финансови артикули като Balloon Leasing - лизинг с висока остатъчна стойност, позволяващ оптимизация на размера на месечната вноска, Nissan One Leasing с месечна вноска, равна на 1% от цената на автомобила, както и лизинг с 6 месеца гратисен интервал за старт на заплащане на месечните вноски без допълнително олихвяване, гарантиращ ликвидност на клиентите в рамките на несигурната икономическа обстановка.

Семплите, ефикасни и сигурни финансови продукти носят непрекъснат растеж на лизинговите покупко-продажби при нови коли. Към юни 2021 година с програмата Dacia Leasing са реализирани над 5 700 автомобила, с Renault Leasing - над 4 300 автомобила, и с Nissan Leasing - над 2 000 автомобила. В края на последното полугодие финансирана сума на програмите надвишава 216 милиона лв.. Успех жънат и покупко-продажбите при сертифицираните употребявани автомобили Renault Selection с растеж от 98,5% през 2020 г. по отношение на 2019 година, като към края на юни 2021 лизинговото портфолио от коли по програмата Renault Selection надвишава 1 300 автомобила със сума на финансиране над 20 милиона лв..

Отношенията на Рено Нисан България и ОТП Лизинг се разпростират и оттатък предлагането на атрактивни финансови условия на своите клиенти, когато през 2018 година в рамките на извънредно партньорство с Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз съвместно осъществяват над 100 000 км прехвърляния на делегати с Renault ZOE.

"Да имаме приближен сътрудник в областта на финансовите артикули и услуги, особено когато е от ранга на ОТП Лизинг, е от огромно значение за нас и допринася пряко за сполучливото ни пазарно представяне. Резултатите, които постигнахме през миналите 5 години, говорят сами за метода, по който българските консуматори одобряват нашата съвместна работа. В тези предизвикателни времена повече от всеки път се концентрираме над уговорката си да застанем зад нашите клиенти с разнообразие от гъвкави финансови решения за покупка. ", съобщи Емил Гърнев, общоприет управител Renault и Dacia за България.

„ Ние от Nissan сме щастливи, че партньорството ни с ОТП Лизинг носи духа и полезностите на Nissan да основава нововъведения и задава трендове. Във време, в което клиентите закупуват не просто автомобил, а изцяло прекарване, с поддръжката на ОТП Лизинг сътворяваме новаторски и гъвкави решения, отговарящи на нуждите на нашите консуматори. “, добави Камен Илчев, общоприет управител Nissan за клъстър Югоизточна Европа.

„ Гордеем се, че сме сътрудници на Рено Нисан България, вносител на три от най- продаваните автомобилни марки Renault, Nissan и Dacia, и дружно споделяме лидерски позиции на българския пазар. През тези пет години успяхме да лансираме редица съвместни продукти и начинания, само че това което успяхме главно да променим е клиентското преживяване с реализиране на „ One Stop Shop Approach ” в шоурумите на дилърската мрежа на Рено Нисан България. На процедура това значи, че финансовата институция е на мястото, където клиентът избира своя автомобил, и бързо и елементарно може да кандидатства, да бъде утвърден и да подпише контракт за лизинг даже електронно, без да е необходимо да идва до офис на лизинговата компания. За нас е значимо да предвиждаме пазарните трендовете в подкрепа на нашите клиенти и с грижа за околната среда – по тази причина дружно с Рено Нисан България непрестанно усъвършенстваме и разширяваме инструментите за финансиране на нови и употребявани коли, развиваме дистанционните канали за продажба и търсим цялостни решения за подвижност с възможно най-ниски нездравословни излъчвания. “

Сред главните фокуси, които Рено Нисан България и OTP Leasing слагат за своето партньорство в бъдеще, е понижаване на средната възраст на автопарка в България.

"Един от стълбовете на глобалната стратегия за корпоративна социална отговорност на Renault Group е безопасността на пътя. Именно по тази причина задачата ни с OTP Leasing за бъдещето на нашето партньорство е привличането на повече нови клиенти от все още прекомерно огромния пазар на употребявани коли над 10 години. Предлагайки атрактивни лизингови условия за продажба както на нови, по този начин и сертифицирани използвани коли, усилията, които поставяме да утвърдим оперативния лизинг измежду частните клиенти, включването на сервизни договори в контракта за лизинг - всичко това е тясно обвързвано с надеждността на автомобилите по българските пътища. ", заключи господин Гърнев.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР