Renault Group и Google разширяват партньорството си за разработване на

...
Renault Group и Google разширяват партньорството си за разработване на
Коментари Харесай

Renault Group и Google разширяват партньорството си

Renault Group и Гугъл уголемяват партньорството си за създаване на автомобила на утрешния ден и подсилване на цифровата промяна на Renault Group

„ Софтуерно дефиниран автомобил “ ще сплоти най-хубавото от автомобилния и цифровия свят, с цел да разреши нови услуги при поискване и непрестанно рационализиране, които да бъдат вградени в автомобила, надграждайки съществуващата операционна система Android Automotive и софтуерното съдействие Гугъл Cloud.
Google става пожеланият заоблачен снабдител на Renault Group. Сътрудничеството, почнало през 2018 година, ще бъде разширено като част от цифровата промяна „ Преместване в облака “ на Renault Group.
Renault Group и Гугъл афишират разширено партньорство, ориентирано към планиране и снабдяване на цифровата архитектура за „ софтуерно дефиниран автомобил “ (SDV) и ускорение на дигитализацията на Групата. Двамата сътрудници ще разработят набор от вградени и извънбордови софтуерни съставни елементи, отдадени на SDV и увеличаващи синергията и употребите, свързани със тактиката „ Преместване в облака “ на Групата.

Това съдействие в облачните калкулации, почнало през 2018 година, се форсира през днешния ден със основаването на Digital Twin, виртуален близнак на автомобила, който ще включва най-модерните благоприятни условия за изкуствен интелект (AI) за по-лесно и непрестанно консолидиране на нови услуги в автомобила
Всичко за Вашата сватба
и основаването на нови бордови (услуги в автомобила) и извънбордови приложения. Групата ще трансформира целия си действен модел в облака за повече еластичност, по-добра продуктивност и по-висока доходност.

Сложността на автомобилната електронна архитектура нараства експоненциално, водена от усъвършенстването на функционалностите и услугите, предстоящи от клиентите. Оборудван със споделена IT платформа, непрекъснати актуализации по въздуха и рационализиран достъп до данните за автомобила, методът SDV, създаден в партньорство с Гугъл, ще трансформира нашите коли, с цел да обслужва потребностите на бъдещите клиенти. Това ще усили остатъчната стойност и задържането след продажбата, които са два основни фактора за нашите финансови резултати, и ще помогне на Renault да разгърне портфолиото си от нови услуги. И най-после, нашето стратегическо партньорство с Гугъл ще ни разреши да ускорим цялостната ни цифрова промяна, от дизайна на автомобила до лансирането му на пазара посредством производството му, и в последна сметка да донесем добавена стойност на нашите клиенти. С Гугъл отиваме оттатък елементарното съдействие: софтуерен първенец и първенец в подвижността сплотяват сили, с цел да основат изменящи играта технологии. Лука де Мео, основен изпълнителен шеф Renault Group

Нашето съдействие с Renault Group усъвършенства комфорта, сигурността и свързаността на пътя. Днешното известие ще помогне за ускорение на цифровата промяна
Всичко за Вашата сватба
на Renault Group посредством сливане на нашия опит в облака, AI и Android, с цел да осигурим несъмнено, мощно персонализирано преживяване което дава отговор на изменящите се упования на клиентите. Сундар Пичай, основен изпълнителен шеф Гугъл и Alphabet

Нови нововъведения на борда на автомобила

Renault Group и Гугъл уголемяват партньорството си в съдействие за създаване на платформи и услуги за бъдещето на SDV. Сътрудничеството включва вграден в автомобила програмен продукт за активиране на платформата „ Софтуерно дефиниран автомобил “ и заоблачен програмен продукт за активиране на Digital Twin.

Това съдействие ще разреши на Renault Group да понижи разноските, да усъвършенства успеваемостта, гъвкавостта и скоростта на разработките на коли и да усили цената за крайните консуматори с помощта на непрекъснатите софтуерни нововъведения.

Renault Group ще разшири потреблението на технологията Гугъл Cloud за SDV, с цел да ръководи по-добре събирането на данни и анализите, несъмнено и поверително, както и създаването на програмен продукт за автомобила. Това разрешава първите случаи на приложимост в създаването, като да вземем за пример:

Прогнозна поддръжка и по-добро разкриване и премахване на повреди в съвсем действително време при нужда.
Персонализирано преживяване на борда на автомобила (услуги в
Всичко за Вашата сватба
автомобила) за адаптиране към държанието на шофиране, постоянно посещавани дестинации като зарядни станции за електримобили и други.
Застрахователни модели, основани на фактически потребление и държание при шофиране.
В композиция с платформата „ Софтуерно дефиниран автомобил “ и неговата платформа за данни за коли, Renault Group възнамерява да следи и проучва потреблението на коли за по-добро схващане на потребностите и държанието на клиентите и за по-добри и мощно персонализирани услуги съгласно техните упования, в сходство с използваните правила за сигурност и дискретност.

Renault Group се трансформира в софтуерна компания с Гугъл Cloud

С един милиард данни, снимани всеки ден във всички индустриални обекти, свързани индустриални линии, данни за веригата за доставки, хоствани и оценени в облака, Renault Group разпознава преимуществата на гъвкавостта и продуктивността след повече от четири години партньорство в облачните калкулации. Групата през днешния ден назначава Гугъл за собствен желан заоблачен сътрудник и има намерение да употребява нововъведенията си в машинното образование и AI, непрекъснатите си вложения в своята отворена и все по-устойчива инфраструктура и сигурния заоблачен метод.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg