Renault е водещ френски автомобилен производител в световен план и въпреки че

...
Renault е водещ френски автомобилен
производител в световен план и въпреки
че
Коментари Харесай

Renault MEGANE eVISION – бъдещето на електрическия автомобил

Renault е водещ френски автомобилен производител в международен проект и въпреки че има богата история, разпростряла се в продължение на над 120 години, компанията непрекъснато гледа към бъдещето и прави нововъведения. Многото изменящи се технологични, публични и екологични предизвикателства, пред които е изправена автомобилната промишленост, са основната движеща мощ на експанзията на Renault.

През последните няколко години автомобилите минаха на напълно ново ниво. Докато в миналото те бяха просто транспортно средство, в този момент те се превръщат в решение за споделена мобилност с от ден на ден и повече свързани технологии на борда. Renault от дълго време е наясно с тази смяна и по-рано тази година създаде нова и иновативна концепция, наречена Renault MORPHOZ - универсален, модуларен и автономен електрически концептуален автомобил, който акцентира новите форми на мобилност.

Днес Renault написа нова глава в историята на марката с Megane eVision – иновативен демонстрационен автомобил, който е не само химеричен, само че и упорит. Той предвещава най-новото в гамата електрически коли, основан на изцяло новата модулна платформа CMF-EV.
Megane eVision се възползва оптимално от това, което предлага новата, проектирана от Алианса, платформа. Този динамичен хечбек разполага с една от най-тънките батерии на пазара и нов ултра-компактен задвижващ механизъм, предлагащ повече простор. Неговите усъвършенствани характеристики и светлинен подпис подчертават модерния образ на автомобила, който предизвиква съществуващите правила при електрическите автомобили във връзка с приложимост, размер и дизайн, както и енергийна ефективност.
Този автомобил от бъдещето напълно скоро ще стане действителност и серийната версия на демонстрационния автомобил ще бъде представена през 2021 година.

Не просто име, а нова визия
Megane eVision символизира преоткриването на основния пазар на Renault. Той олицетворява бъдещето на категорията „ компактни “ автомобили, в която моделът се откроява с комфорта и интериорните си размери. Megane eVision продължава историята на Megane, водещият модел в компактната гама на Renault от 25 години, и го утвърждава устойчиво в съвременния свят.
Този демонстрационен автомобил въплъщава първата стъпка в пробив, който е по едно и също време прочувствен (дизайн), иновативен (интериор) и технологичен (електрически), и който идва в миг, когато потребностите на клиентите също се променят. С него Renault продължава да играе ролята на модернист и основател на автомобили за живот. Това е допустимо чрез подобряване на това, което постоянно е било силата на Megane, пример в своя сегмент: удоволствие от шофирането, комфорт и спокойствие. И посредством прибавяне на основни нови преимущества, като „ обичания “ дизайн, нова интериорна дължина и всички предимства на електрическите задвижвания.
По този метод Renault претендира за приемственост със своята история и успехите, реализирани от името на Megane. Той предлага своята визия за бъдеще, което вече може да бъде допряно с върха на пръста и което ще бъде налично за всички.

„ Благодарение на нашата нова платформа на Алианса CMF-EV, ние променихме правилата за размери, приложимост, дизайн и енергийна ефективност, с цел да измислим автомобила Megane eVision. Напълно използвахме потенциала на напълно електрическата платформа, за да преоткрием класическия хечбек по емоционален метод. С най-тънката батерия на пазара, 4,21 метра плътно тяло, предлагащо простора на автомобил от сегмент C, Megane eVision е шедьовър! Взехме нашия 25-годишен бестселър и го пренесохме в бъдещето. Megane eVision преоткрива Megane, а Renault преоткрива Renault. Това е единствено началото; следва изцяло ново потомство електрически коли, изпълнени с нововъведения. "
Лука де Мео, основен изпълнителен директор, Groupe Renault

ВИЗИЯ
Ново потомство електрически автомобили

Renault –лидер в региона на електрическите автомобили
Renault може да се позове на 10 години експертиза и опит в проектирането, производството и предлагането на пазара на електрически коли, за да предостави на своите клиенти нови модели с голям брой преимущества като по-малко замърсяване и по-голяма спестовност на гориво, минимално обслужване и безшумни двигатели. Повече от 30 000 чиновници на марката в цялата европейска мрежа са обучени в специфичните характерности на електрическата подвижност.
В Европа Renault е водач в бранша и привлича все по-голям брой клиенти. Марката е продала 300 000 електрически автомобила от лансирането на своята специфична гама, което съставлява един на всеки пет регистрирани от 2010 година насам.
За да реализира това, Renault разработва широка гама, с цел да отговори на различните нужди на своите клиенти: ежедневна гъвкавост със ZOE, микро-мобилност с Twizy, лекотоварна опция с Kangoo Z.E. и Master Z.E, а неотдавна и градската еластичност с Twingo Electric.
Гамата електрически коли ще бъде допълнително разширена, с цел да осигури по-богат избор, с цел да отговори на много повече разнообразни приложения, започвайки със общоприетия модел на Megane eVision, който ще бъде показан идната година.

Нова гама и идни услуги
Демонстрационният автомобил Megane eVision ще роди сериен автомобил, предлаган единствено с електрически мотор. Не е предназначен за единична потребност или приложимост. По-скоро това слага началото на нова гама от динамични и универсални електрически автомобили на Renault, които от ден на ден ще отговарят на разнообразни приложения и начин на живот. Във време на екологична осведоменост, тази бъдеща гама, включваща най-новите технологии и иновации във връзка с батериите и зареждането, е предопределена да се хареса на непрекъснато разрастващата се публика.
Това последно потомство коли ще включва съвременни свързани услуги и ще бъде част от цялостното усъвършенстване в електрическата екосистема в поддръжка на потребителите и техните потребности, както и на обществото като цяло, в енергийния преход.
Например, автомобилът ще играе роля в развитието на интелигентното зареждане, за да поддържа стабилността на електрическата мрежа и да помогне на потребителите да понижат разноските си. Свързаността на автомобила позволява зареждането да се задейства в точното време, с цел да се избегне претоварване на мрежата и да се насърчи потреблението на възобновяема сила. V2G (vehicle-to-grid или двупосочно зареждане) е друга технология, която сега се разработва, която разрешава на всеки паркиран автомобил, който се зарежда, да прехвърля част от електричеството от батерията си в мрежата.

CMF-EV: модуларна електрическа платформа
Бъдещите напълно електрически автомобили на Renault ще бъдат построени върху новата модулна платформа CMF-EV, проектирана от Renault-Nissan-Mitsubishi, правейки всеки нов модел по-лесен за произвеждане с увеличени и оптимизирани електрически характеристики.
Платформата CMF-EV има доста преимущества, които я отличават от традиционната платформа, употребена за коли с двигател с вътрешно горене или смесени електрически/с мотор с вътрешно горене коли. Например, той има по-малко двигателно поделение, така като електрическите мотори са по-компактни от дизеловите и бензиновите. Удълженото междуосие и колелата, ситуирани в четирите края на автомобила, оферират по-голяма простор и по-естетичен дизайн.
С новаторски технологии и по-мощни батерии, платформата CMF-EV ще обезпечи на клиентите на бъдещето повишен пробег и намалено време за зареждане. Изисканата рамка и ниският център на тежестта с батерия, инсталирана в пода, също повишават отзивчивостта и удоволствието от шофирането.
Този нов стадий в развиването на експертния опит на Groupe Renault в региона на електрическите коли ще докара до нови синергии с сътрудниците от Алианса и по-големи икономии от мащаба.

Без повече ограничавания

Представете си футуристичен автомобил, който трансформира съществуващите правила и изглежда не се вписва в никоя категория. Колкото по-близо се приближавате до него, толкова повече функционалности забелязвате. Компактният и динамичен дизайн на този демонстрационен автомобил в началото напомня стилен и аеродинамичен хечбек, докато мускулестите предница и похлупак и големите колела незабавно разкриват здравината на автомобила. Въпреки че някои функционалности разкриват електрическата му природа, всичко, което желаете да направите, е да го вземете за приятно дълго пътешестване.
Демонстрационният автомобил Megane eVision е вдъхновяващ, вектор на страсти, преди всичко обичан с истинския си дизайн и необичайни пропорции. Предлага удоволствие, модерност и техничност и поставя нови стандарти по повод на интериорния дизайн. Моделът показва, че бъдещото потомство електрически автомобили на Renault ще се освободи от много ограничавания и ще надхвърли традиционните сегменти, с цел да преоткрие какъв да бъде автомобилът от категорията на компактните хечбеци.

Намален отпечатък, повишен шир
С платформата CMF-EV бъдещите електрически автомобили на Renault ще бъдат по-модуларни и просторни, без да се постанова да бъдат по-високи или по-дълги. Демонстрационният автомобил Megane eVision е идеален образец за това. Със своята дължина от 4,21 метра (15 до 30 см по-къса от традиционните автомобили), пасажерите ще се възползват от най-хубавите в класа простор и употреба, както и по-лесното градско шофиране. Накратко, Megane eVision е автомобил, който се противопоставя на обичайните правила в сегмента.

Оптимизирани пробег и време за зареждане
Пробегът на електрическия автомобил обикновено зависи от размера на автомобила и типа на батериите, с които може да бъде оборудван, само че още веднъж това ограничение е преодоляно от Megane eVision. Той има ултратънка батерия от 60 kWh, което я прави по-ниска за усъвършенствана аеродинамика и доста понижен разход на електричество. Неговото DC зарядно устройство (до 130 kW) също позволява по-бързо време за зареждане.
В резултат на това демонстрационният автомобил предлага пътни и магистрални характеристики, които нормално се срещат единствено в колите от най-висок клас, като в същото време поддържа компактен екстериор. Това е модел, който се опълчва на традиционните категории.

Изцяло нов дизайн
Комбинирайки стилни детайли, напомнящи на градски коли, SUV коли и дори купета, Megane eVision е динамичен хечбек с нови размери и смели функционалности. Той е мускулест и невисок, което го прави силно аеродинамичен, с огромни колела, които са по-тънки от тези на други коли със същия размер. Новото семейство електрически коли на Renault ще се похвали с този напълно нов образ, който съчетава усъвършенстван темперамент и ефективност с повече комфорт за пътниците.
АВТОМОБИЛ
Дизайн, който притегля сърцето

Сърцето на дизайнерската тактика на Renault
Дизайнът на Megane eVision е изцяло в съответствие със тактиката на Renault, съчетавайки меки, плавни линии с елегантни елементи. Моделът съчетава чувствеността, изтънчеността и аеродинамиката, които към този момент са въплътени в MORPHOZ, дизайн, отразен от Megane eVision. Прецизността и изтънчеността на детайлите акцентират електрическите и технологичните характерности на демонстрационния автомобил и отразяват духа на последните поколения електрически коли на Renault.

Размерите на динамичен хечбек
Дизайнът на демонстрационния автомобил Megane eVision има нови пропорции и има за цел да бъде уверено съвременен. Големите колела, забележителната височина на купето и здравият външен тип са визуални характеристики на SUV, докато компактността, доста късите надвеси и голямото междуосие го вършат да изглежда като градски хечбек. Не са забравени и характеристики на купе-автомобил, благодарение на спойлер в горната част на покрива и алуминиев дифузьор под бронята.

Плаващ покрив
Покривът на Megane eVision може да се похвали с уникален златист пъстър градиент, започващ от колоната на предното стъкло, придаващ възприятие за лекост и плаващо движение. Елегантният профил на кокпита подчертава аеродинамичния тип на автомобила.

Извит похлупак
Капакът на Megane eVision с два отвора за въздух се отличава с закривен, мощно изваян дизайн, придаващ на автомобила допълнителна индивидуалност. Неговият непрекъснат контур, спускащ се към предната част, подчертава и усъвършенства логото на Renault.

Аеродинамични колела
Подобно на концептуалния MORPHOZ, демонстрационният автомобил Megane eVision разполага с огромни аеродинамични колела, както се вижда на 20-инчовите джанти във формата на лопатки на витло. Външната част на колелата е затворена и подравнена с купето, с цел да подобри допълнително аеродинамиката и ефективността на автомобила, като същевременно понижава разстройства. Колелата и част от гумите с размер 245/40/20 са покрити с 21-инчови облицовки, завършени с аеродинамични капаци, докато декоративните линии припомнят тези на решетката.

Подчертани арки на колелата
Гладките, лъскави черни арки на колелата подобряват образното показване на Megane eVision и го карат да наподобява като истински електрически градски автомобил.

Предна част
Megane eVision може да се похвали с изваяна предна част, създаваща чувство за големи размери. Въздушните отвори са разположени в долната част, докато тънките светлини са свързани с 3D детайл. В центъра логото на Renault свети, за да подчертае електрическия мотор на автомобила.

Предна решетка
Дизайнът на решетката, към този момент показан в концептуалния автомобил MORPHOZ, е истинска електрическа характерност, която напомня на hi-fi вселената. Монтирани в долната част на предната част и отстрани на автомобила, гладките решетки са изравнени с купето.

Тънки светлини
Megane eVision се отличава с доста прецизни и усъвършенствани елементи изключително по отношение на фаровете. Те са тънки и оборудвани с технологията LED Matrix, придаваща на предната част енергичен вид. Изцяло електрическият светлинен подпис също кара купето да изглежда по-широко.

Въздухозаборници
Страничните въздухозаборници в долната част основават същинска въздушна завеса и допринасят за аеродинамичния поток. Те се отличават със същия златист цвят като покрива.

Куплунг за бързо зареждане
Както при MORPOZ, транспарантният куплунг за зареждане на Megane eVision разполага с логото на Renault, с включена индикаторна лампа, показваща равнището на зареждане.

Задна част
Задните светлини образуват цяла лента, минаваща по ширината на автомобила и обикаляща логото на Renault, придавайки на задната част на Megane eVision по-отличаващо присъствие. Задната част придава на автомобила динамично чувство и по-плавен силует.

Историческа отпратка
Графичното покритие на „ E “ в края на „ Megane “ в първата част на името на автомобила е друго от останалите букви. Тази алегорична характерност на електрическите мотори и етикетът E-TECH може да се похвали със същия самоуверен златист цвят като покрива и черни успоредни линии като тези, открити в логото на Renault от 1972 година, проектирано от Виктор Вазарели.

Металически цветове
Демонстрационният автомобил Megane eVision е двуцветен: каросерията е в сатенено сив нюанс, наименуван „ Slate Grey Matt “, а покривът е в златно. Напомняйки на металните нюанси, които украсяват най-новите концептуални автомобили на Renault и някои електронни устройства, той внася жив щрих в традиционното жълто на марката. Цветът се среща и в някои от техническите характеристики на автомобила, като въздухозаборниците, спирачните апарати и върху маркировката на избрани части на купето.

Прелят от всички страни
Плавният дизайн на демонстрационния автомобил Megane eVision е непосредствено основан на този на MORPHOZ. Гладката повърхнина на автомобила се усъвършенства допълнително чрез избора на дръжки на вратите, които са електрически и се отварят автоматично, когато лидерът и пътниците се приближат, и по-късно изчезват в страничните елементи на автомобила. Този лайтмотив може да бъде открит и в аеродинамичните странични въздухозаборниците и спортната задна част с подчертания си спойлер.

Фокус върху електрическото ДНК
Взаимодействието на светлините и осветлението акцентира многото електрически характерности в Megane eVision и придава на демонстрационния автомобил жив образ. Дневните светлини са специално проектирани, с цел да направят автомобила по-видим, до момента в който осветеното лого начело е намигане от страна на Renault към модерността. Благодарение на електрическия си мотор, който изисква малко изстудяване, Megane eVision се отличава с полузатворена предна решетка. Охлаждащата система, техническите характеристики и зоните за осветяване са подобрени по цялото купе, с цел да отбележат появата на ново потомство електрически автомобили на Renault.

LIVINGTECH: Добре пристигнали на борда

Megane eVision не е просто демонстрационен автомобил, който да разглеждате и да му се възхищавате - той е покана за пътешестване. С софтуерната екосистема LIVINGTECH на Renault моделът обслужва потребностите на пътниците и им дава удобни решения, които да дават отговор на тяхното потребление. Автомобилът е подсъзнателен и интелигентен и се концентрира върху взаимодействието с пасажерите.
Демонстрационният автомобил се разкрива на три стадия на разнообразни равнища.
• Първо, общите размери: линията на автомобила се разпознава от разстояние, докато приветствения му привет и светлинния автограф предизвикват любопитство.
• След това, когато се приближавате към автомобила, се следят нови светлинни ефекти, придаващи живот на контура на автомобила. Наяве излизат повърхностите и удебелените линии.
• И най-после, равнището на подробност и усъвършенстваните функционалности стават видими при деликатен оглед. Те предвещават електрическото задвижване на автомобила и постепенно притеглят погледа към интериора.

• LIVINGLIGHTS: жив и съвременен светлинен подпис
Светлинният автограф, показан в Megane eVision, е освен по-остър, по-геометричен и уникален, само че и по-адаптивен. С елегантност и точност той чертае хоризонтални и отвесни линии и ги активира посредством технологията LED Matrix. Новият визуален автограф LIVINGLIGHTS също създава светлинен резултат с тези линии, където вълна от блестяща светлина осветява централното лого и се простира в профил, за да сътвори светлинния автограф. Разделянето на LED линиите на пиксели усилва блестящия резултат, създавайки увеличено осветяване.
• Подчертаване на самоличността на автомобила
Други светлинни резултати са основани в демонстрационния автомобил Megane eVision, за да подчертаят разпознаваемите аспекти на автомобила. Облицовките на страничните стъкла, нормално черни или хромирани, светват, с цел да разсеят непряка светлина от страничното огледало към задната част на автомобила - резултат, който допринася за графичния автограф на автомобила. Долните защитни панели на вратата включват надпис “E-TECH Electric ”, индикиращ, че батериите са сложени под пода.

• Интериорът оголен
Приветственият светлинен привет не е само част от външната обвивка на автомобила. През прозорците светлинен ефект разкрива някои аспекти на кокпита: горните ръбове на екрана LIVINGSCREEN светват, с цел да разкрият своята L-форма и името Megane eVision се появява на екрана. Съвременните технологии и модерност осигуряват всичко, което потребителят може да пожелае.

ПЛАТФОРМА
CMF-EV: гаранция за съвременен жанр и изпълнение

„ Въз основа на софтуерните нововъведения, които употребява, и на модуларните решения, които предлага, CMF-EV ще бъде „ водещата “ платформа за всички бъдещи електрически автомобили, проектирани от Groupe Renault и Алианса. “
Жан-Пол Драй, Инженерен шеф проекти за електрически коли Groupe Renault

Платформата CMF-EV (Common Module Family - Electric Vehicle) е специално проектирана от Алианса, за да отговори на съществуващите потребности на мобилността на потребителите. Тя е разработена взаимно с Nissan, от екип от френски и японски инженери. Новите електрически коли, проектирани на тази платформа, ще се възползват от нейните нововъведения по повод на енергийния мениджмънт, простора и изживяването на борда.
Платформата CMF-EV измества границите, като позволява разнообразни модулни акумулатори да бъдат инсталирани отвесно и хоризонтално. Ниските хечбеци и по-големите джипове могат да бъдат проектирани на тази платформа и могат да бъдат оборудвани с по-мощни акумулатори. Платформата също е модулна по отношение на дължината, с цел да приспособи батерията още повече към типа на автомобила и необходимия диапазон на шофиране. CMF-EV може да помогне за проектирането на електрически коли за ежедневни пътувания в крайградски региони, както и за дълги пътувания без презареждане.
Серийната версия на демонстрационния автомобил Megane eVision ще бъде първият модел на Renault, планиран на тази платформа, който ще бъде стартиран на пазара.

Уникален силов елемент, оптимизирана технология на батерията и динамични размери
• По-компактен електрически мотор
Проектиран по изключителна архитектура, компактният мотор и всички технически детайли, свързани с него, както и с останалите характерности на автомобила са инсталирани начело, в отделението на мотора. Това създава пространство в купето и оптимизира комфорта изключително по повод на климатичния модул. Следователно арматурното табло може да бъде по-тънко и разположено по-назад за по-голям простор.

• Тънки акумулатори
Батериите, създадени на платформата CMF-EV, се отличават с изключително иновативна характерност, защото са „ структурни “ - те са неразделна част от структурата на автомобила и спомагат за абсорбиране на силата на удара в случай на непряк конфликт. Тези компактни акумулатори с друга дебелина могат да бъдат инсталирани по различни начини, с цел да предложат най-хубавите нива на гъстота на пазара, за проектиране на по-ниски и по-аеродинамични автомобили. По този метод консумацията на електрическа енергия е доста понижена, пробегът е повишен и енергийната ефективност - усъвършенствана.

• Равен под
Без изпускателна система или стандартна трансмисия общоприетият тунел на автомобилите с вътрешно горене е премахнат. Подът на бъдещите коли, проектирани на платформата CMF-EV, е изцяло равен, с цел да предложи повече шир и интериорна модулност.

• По-къси надвеси
С по-компактните електрически мотори, проектирани на платформата CMF-EV, както предните, по този начин и задните надвеси са намалени, което разрешава монтиране на големи (18 до 20-инчови) колела на автомобила. По-късите надвеси осигуряват нови дизайнерски благоприятни условия и значително усъвършенстват стила на новите електрически коли на Renault.

• Удължено междуосие
Достъпното за платформата CMF-EV голямо междуосие (до 2,77 м) обезпечава повече пространство в колите в изгода на пътниците. Бъдещите електрически автомобили на Renault ще могат да побират по-голяма батерия.

• Намалена височина
С тази нова платформа инженерите и дизайнерите на Алианса са се фокусирали върху проектирането на по-ниски автомобили за възстановяване на аеродинамиката и разхода на сила. Това става допустимо посредством на по-компактните акумулатори, което също увеличава пространството в колата.

• Гъвкавост
Платформата CMF-EV се концентрира предимно върху гъвкавостта и производителността и ще обезпечи забележителна еластичност за бъдещите гами на Renault. Например тя ще може да побере втори мотор откъм гърба, за да разработи по-мощни модели със задвижване на четирите колела.

• Надеждност
Платформата също е проектирана да предлага най-хубавата в класа надеждност и устойчивост. Във Франция и Япония са проведени проби на повече от 3 милиона километра, с цел да се потвърдят всички технически характерности на рамата, системите, мотора и батерията.

• Патенти
Към днешна дата за платформата CMF-EV и бъдещият сериен автомобил Megane eVision са подадени повече от 300 патента, защитаващи набор от новости в моторите, системата за зареждане, батерията, управлението на топлината, архитектурата и акустиката. Резултатът е плод на комбинирания опит на Groupe Renault и Nissan за поддържане и обезпечаване на тяхното софтуерно водачество в условията на конкуренция.

Ефективността на платформа с ниско потребление
Що се отнася до енергийната успеваемост, CMF-EV слага летвата малко по-високо с редица усъвършенствания и нововъведения.
Докато фокусът беше подложен върху аеродинамиката на бъдещите електрически автомобили на Renault, потенциалът за зареждане също беше усъвършенстван. CMF-EV представя новаторска система за управление на температурата на батерията в доста по-широк диапазон от температури. За мотора, акумулатора и купето е създадена оптимизирана система за водно изстудяване. Системата за възстановяване на сила (ERS) улавя топлината на мотора и батерията, за да отоплява купето, без да използва батерията, като подсигурява, че пробегът на автомобила не се въздейства от студа. По този начин цялата налична сила се максимизира.

Предимствата на последното потомство, проектирано върху CMF-EV
В допълнение към предлагането на широка гама от високо надеждни коли, CMF-EV постига забележителен прогрес в производителността, пробега и комфорта за бъдещата си електрическа линия.

• Performance
Платформата CMF-EV ще даде опция на потребителите да се съсредоточат върху „ занимателния “ аспект на бъдещите електрически коли на Renault. По-ниският център на тежестта ще подобри стабилността на пътя. С удължено междуосие, по-кратко съответствие на кормилното ръководство и заден мост с няколко рамена, комфортът на борда е увеличен. Иновации са показани и в акустиката на автомобила, премахвайки нежеланите звуци и трептения. Двигателят на Megane eVision е един от най-мощните в гамата на Renault във всички енергийни източници. Той има 160 кВт мощ (еквивалентно на 217 к.с.) и 300 Нм въртящ миг, за ускоряване от 0 до 100 км/ч за по-малко от осем секунди. Удоволствието от шофирането е максимално на автомагистрали, пътища и в града.

• Пробег
Автомобилите, проектирани на платформата CMF-EV, ще се възползват от увеличен пробег. С новата 60 кВтч батерия за бързо зареждане (DC зарядно устройство до 130 kW), серийната версия на демонстрационния автомобил Megane eVision ще може да изминава дълги разстояния (например Лондон до Нюкасъл) за същото време като автомобил с мотор с вътрешно горене, имайки предвид спиранията за зареждане.

• Комфорт, шир и интериорен дизайн
Последното огромно преимущество на тази нова платформа е оптималния шир на интериора с необятни предни седалки и повече място за краката откъм гърба. Платформата може да побере модели с място за пасажерите, съпоставимо с голям седан, и размерите на компактен автомобил. С тъничък и елегантен инструментален панел и ексклузивни пространства за предпазване, инженерите създадоха напълно нова модулна среда, която съчетава дизайна с практичността.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР