Renault 5 е малък култов автомобил от 70-те години. Сега

...
Renault 5 е малък култов автомобил от 70-те години. Сега
Коментари Харесай

Електрическото Renault 5 - видео

Renault 5 е дребен паметен автомобил от 70-те години. Сега моделът се завръща носен от нова вълна - R5 се трансформира в електричка! И производителят демонстрира първите фотоси от него.

„ Положихме всички старания, с цел да разработим този вълнуващ автомобил “, споделя Фабрис Камболив, основен изпълнителен шеф на марката Renault. Със своя радостен дизайн и технологии от ново потомство той желае да направи електрическите транспортни средства по-достъпни в Европа. Renault 5 E-Tech Electric, разполагаем на пазара от 2024 година, премисля емблематичния R5 и му придава съвременен, електрически тип.

Още преди формалното откриване Renault дава прелиминарен обзор на първите елементи от външния дизайн на серийния модел, които ясно припомнят на модела-икона. Фаровете на R5 са една от основните характерности на дизайна и вършат предната част безпогрешна. Те се отличават освен с формата си, само че и с централната маркировка на лещата, която припомня зеницата на човешкото око. Това мигане към рекламата от 1972 година „ The Adventures of Supercar “ прибавя човешка нотка към идния R5 E-Tech Electric.



В горната част на капака светлинен знак за зареждане замества въздухозаборника на историческия модел. Той светва като емблематичното число " 5 ", когато автомобилът е изцяло зареден, ясно сигнализирайки електрическото задвижване на Renault 5 E-Tech Electric.

Като високотехнологична функционалност, екранът е по едно и също време функционален и занимателен и дава информация за равнището на заряд на батерията когато и да е. Подчертаните калници образно основават по-широка позиция и придават на R5 още повече наличие. Неговият графичен дизайн акцентира безпогрешния темперамент на модела, който припомня на R5 Turbo. Вертикалните задни светлини функционално уголемяват страничните страни и способстват за оптимална аеродинамика, като предотвратяват турбуленцията на въздуха.



С дължина от 3,92 метра Renault 5 E-Tech Electric дава отговор изцяло на концепцията за стилен градски автомобил. С 52 кВтч батерия моделът реализира WLTP пробег до 400 километра. Това прави компактния електромобил еднообразно подобаващ както за потребление в града, по този начин и за пътувания отвън него. Тази батерия ще се предлага извънредно при започване на поръчката, а батерията от 40 кВтчh ще бъде налична на по-късна дата.

Твърди се, че началната цена на Renault 5 E-Tech Electric е към 25 000 евро, което е наедно с хибридните модели в B сегмента. Световната премиера е планувана за 26 февруари на автомобилното ревю в Женева през 2024 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР