Ремонтните дейности, свързани с преместването на Английската гимназия в сградата,

...
Ремонтните дейности, свързани с преместването на Английската гимназия в сградата,
Коментари Харесай

Ремонтите в новата сграда на Английската гимназия в Бургас са към своя край

Ремонтните действия, свързани с преместването на Английската гимназия в постройката, в която до неотдавна се обитаваше СУ "Добри Чинтулов ", са към своя край. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас. Решението за отделянето на АЕГ "Гео Милев " и местенето й в постройката в ж.к. "Изгрев " бе взето на последното съвещание на Общинския съвет през юли.

На фасадата на постройката към този момент стои името на езиковата гимназия, а вътре общо 19 класни стаи - 2 стаи на 2-ри етаж, 3 на 3-ти етаж и целия 4-ти етаж, са изцяло пребоядисани. Монтирано е новото осветяване и новите порти. Подовете са изравнени и през днешния ден ще бъде положена новата настилка.

На привършване е и ремонтът в постройката, в която от 15 септември ще се обитават СУ "Йордан Йовков " и СУ "Добри Чинтулов ". Общо 13 класни стаи и 2 фоайета, които ще се употребяват от възпитаниците на СУ "Добри Чинтулов ", към този момент са боядисани, с нови осветителни тела и порти. Пред довеждане докрай е и ремонтът в образователните стаи на СУ "Йордан Йовков ".

На финалната права е и цялостното превръщане на един от павилионите на детска градина "Веселушко " в съвременен Център по музика и хореография, в който ще се приготвят учениците с профил "Музика " от СУ "Добри Чинтулов ". Стаите са пребоядисани и с нови порти и настилки. Монтирани са нови осветителни тела, огледала и шумопоглъщащи изолационни материали на стените и таваните на пространствата, които ще служат на учениците да не си пречат, до момента в който учат обособените принадлежности.

Нови пешеходни пътеки, изкуствени неравности и настилки на тротоарите ще обезпечават безвреден достъп на учениците от СУ "Йордан Йовков ", СУ "Добри Чинтулов ", АЕГ "Гео Милев " и ДГ "Веселушко ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР