Ремонтите на сградата на бившия партиен дом струват вече около

...
Ремонтите на сградата на бившия партиен дом струват вече около
Коментари Харесай

Консорциум на "АТ Инженеринг" ще вземе 22 млн. лв. за нов ремонт на партийния дом

Ремонтите на постройката на някогашния партиен дом костват към този момент към 45 млн. лева общо

© Надежда Чипева Фирмата " АТ Инженеринг 2000 ", която направи ремонта на пленарната зала " Света София " в някогашния партиен дом, където се чака да стартират да заседават депутатите, ще извърши реконструкцията и на самата постройка. Обединението на " АТ Инженеринг 2000 " и " Климатроник " - " Клим-Ат-Ел " ДЗЗД, беше единственият претендент в публичната поръчка с планирана стойност 18.89 млн. лева без Данък добавена стойност, като препоръчаната цена е 18.235 млн. лева или 21.8 млн. лева с Данък добавена стойност.

Решението за избор на реализатор е от края на февруари, само че контракт към момента не е подписан, като информация в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) демонстрира, че не е имало тъжби против търга, по тази причина и евентуално следва подписването.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики До момента огромните два ремонта на партийния дом са за над 44 млн. лева, а с изключение на тях има и няколко дребни поръчки за 200-300 хиляди лева

Кои са компаниите

Мажоритарен притежател на " АТ Инженеринг 2000 " е Илиян Терзиев с ⅔ дял от компанията, а негов съучастник е Георги Пенев. Терзиев е ръководител на Камарата на строителите в България. Според информация в регистъра на камарата единствената им друга държавна поръчка с изключение на за Народното събрание през последните години е на Национална компания " Железопътна инфраструктура " и е приключена през 2018 година За интервала сред 2014 и 2018 година приходите им са се удвоили.
КАПИ i АТ ИНЖЕНЕРИНГ 2000 ООД Собствен капитал 19,6 Печалба 0,1 Активи 46,9 Пасиви 27,3 Брой заети 358 Приходи 40,3 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›
" Климатроник " е благосъстоятелност на Цветелина Персийска. Дружеството има 30 млн. лева доходи за 2018 година и публично се занимава с " създаване на водопроводни, канализационни, отоплителни и климатични съоръжения ". Фирмата участваше дружно с украински и беларуска компания в търг за компресорни станции за продължението на " Турски поток " през България за 350 млн. лева, подаде и оферта в търга за детската болница, само че несполучливо. Дружеството е взело участие в ремонтите на столичната зала " Фестивална " и Зимния замък.
КАПИ i КЛИМАТРОНИК ЕООД Собствен капитал 2,8 Печалба 0,9 Активи 18,5 Пасиви 15,7 Брой заети 149 Приходи 30,0 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›

Подизпълнител на обединяването ще е " Електрисити ". Фирмата завоюва ремонта на тол ръководството предходната година.

Целеустремено строителство със закъснение

Настоящата процедура за ремонт на партийния дом включва възобновяване на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични съоръжения, както и ремонт на фасадата и покрива на постройката. Срокът за осъществяване ще е 750 дни, или над две години.

Миналият ремонт - на зала " Света София ", завърши през август 2019 година след съществено закъснение, излиза наяве от отговори на Народното събрание до " Капитал ", получени по реда на Закона за достъп до социална информация. Изпълнител беше " АТ Инженеринг 2000 " дружно с " Електрон Прогрес ". Удължаването на периода се наложило поради " спецификите и сложността " на строителството, което породило " обективната нужда от нови софтуерни решения ". През август 2018 година беше подписан и спомагателен контракт за 248 хиляди лева без Данък добавена стойност, отново със същите реализатори, защото дейностите не можели механически да се разделят от първия контракт.

Пленарната зала трябваше да е подготвена за българското председателство на Съвета на Европейския съюз, само че бързо стана ясно, че това няма да се случи. Впоследствие новият краен период - есента на 2018 година, още веднъж беше отсрочен и в този момент се чака " Света София " да е подготвена през 2020 година

Освен за залата бяха предоставени и поръчки за главен ремонт на бюфета в постройката за над 200 хиляди лева, както и за планиране на пространство за директни предавания на изказвания във фоайето и за доставка и инсталиране на мрежово съоръжение за зала " Света София " за 220 хиляди лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР