Ремонтът по столичния булевард Дондуков“ ще продължи до средата на

...
Ремонтът по столичния булевард Дондуков“ ще продължи до средата на
Коментари Харесай

Фандъкова попари надеждите на софиянци: „Дондуков“ остава затворен до средата на ноември

Ремонтът по столичния бул. „ Дондуков “ ще продължи доникъде на ноември. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира реконструкцията на бул. “Монтевидео “ в сектора от ул. “761 “ до ул. “Боряна “ в квартал „ Овча купел “. Първоначално от Столичната община оповестиха, че до края на октомври ще бъде пуснато придвижването по целия бул. „ Дондуков “. След като стартира реконструкцията в правата от ул. “Раковски “ до бул. „ Васил Левски “ кметът Фандъкова изиска културното министерство да позволи там да бъде положен асфалт, а не павета. Аргументът на Фандъкова бе, че в сектора автомобилното придвижване е интензивно и при осъществяване на асфалтова настилка ще се намали както шума, по този начин и запрашаването. В период от две седмици културното ведомство се съобрази с настояването на общината, написа " Монитор ".

От „ Московска “ 33 оповестиха, че ремонтът не е спирал по времето, в което се изчакваше публично мнение от министерството. Сега обаче от общината прецизират, че неналичието на бързо решение за настилката се е отразила на периода. Крайният период в този момент се измества за средата на ноември. Фандъкова изясни, че сега се преглеждат протоколите от всички институциите, структури и надзора, с цел да се даде точна дата, на която ще бъде пусната придвижването по централния бул.. Ще бъдат изчислени и възможни наказания при още закъснение на ремонта.

Отсечката на „ Монтевидео “ се построява на ново с четири платна, тротоари, улично осветяване, подменя се канализация и водопровода. „ Най-тежките обекти са тогава, когато би трябвало да работят на еднакъв обект няколко сдружения – ЧЕЗ, „ Софийска вода “, „ Овергаз “, БТК и самия реализатор “, съобщи Фандъкова. Тя изясни, че последователно ще стартира да се пуска придвижването по булеварда. В момента се работи интензивно в сектора пред Нов български университет и би трябвало да е подготвен доникъде на ноември. За тази права, всеки отложен ден след крайния период, компанията ще бъде глобена с 60 хиляди лева

До средата на декември ще продължат ремонтните действия от ул. „ Народно хоро “ до ул. „ Боряна “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР