Ремонтът на постоянната експозиция на Градската художествена галерия е на

...
Ремонтът на постоянната експозиция на Градската художествена галерия е на
Коментари Харесай

Реставрираната Градска галерия отваря врати през март

Ремонтът на непрекъснатата експозиция на Градската художествена изложба е на финалната права. В годината, в която ГХГ отбелязва 70-годишнина, ще бъде открита възобновената и осъвременена постройка. Това ще се случи през март, оповестява

Специални кътове за сядане на посетителите, помещетия, където посетителите могат да си оставят багажа, специфична стая за образование на деца и зала за краткотрайни изложения – това са единствено част от новите пространства, които се откриват след ремонта.

На първия етаж е специфичната зала за краткотрайни изложения, а на отсрещната страна – една от най-охраняваните елементи от постройката – помещението, където се пазят съкровищата от сбирката на Градската изложба.

Всички сходни зали – за изложения или складове, са оборудвани със специфични пожароустойчиви порти, които се отварят или затварят сами при сигнал за огън.

Вторият етаж на ГХГ ще приюти творбите на старите майстори, а на третия ще бъде експонирано изкуството на 20 век. За първи път в непрекъснатата експозиция ще бъде показано и модерно изкуство. Видеа и съоръжения ще могат да видят посетителите на 4 етаж.

В коридорите също ще има експонирани картини. Всички те ще имат тематични акценти.

Осигурен е достъп до експозицията и на трудноподвижни хора, с асансьор те могат да се качат до последния етаж.

Дворът на Галерията също претърпява тотална смяна. Нови стълби ще отворят пространствата пред постройката. Там ще има пейки, а креативна атмосфера ще основават скулптурни произведения.

В момента в галериините пространства към този момент са подредени картините, които следва да бъдат окачени по стените.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР