Ремонт на десет големи съоръжения на автомагистралите "Тракия и "Хемус"

...
Ремонт на десет големи съоръжения на автомагистралите "Тракия и "Хемус"
Коментари Харесай

АПИ се похвали с десет големи ремонта на АМ "Тракия" и "Хемус" през 2019 г. СНИМКИ

Ремонт на 10 огромни уреди на автомагистралите "Тракия и "Хемус " е бил изработен през 2019 година Това регистрираха от Агенция "Пътна инфраструктура ".

Става въпрос за 5 виадукта на Автомагистрала "Тракия ", 4 виадукта на Автомагистрала "Хемус " и тръбата за София на тунел "Витиня " на Автомагистрала "Хемус ".
За задачата от републиканския бюджет са били вложени близо 65,3 млн. лв..

От Пътната организация показват, че оборудванията по автомагистралите се обновяват по график откакто са приоритизирани в реда, по който би трябвало да бъдат ремонтирани според от положението им.



През декември беше пуснато придвижването по обновеното платно за Варна на виадукта при 19-ти км на Автомагистрала "Хемус ", при с. Потоп, и "Коренишки дол " при 36-ти км на Автомагистрала "Хемус.

Преди началото на дейния летен сезон беше пуснат трафикът и по обновените платна за Варна на виадуктите при 37-ми и 51-ви км / "Разлив "/ на Автомагистрала "Хемус " и по платната за Бургас на виадуктите при 13-ти, 15-ти и 20-ти км на Автомагистрала "Тракия ".



През есента бяха ремонтирани и платната за Бургас на оборудванията при 17-ти и 18-ти км на Автомагистрала "Тракия ".

Ремонтът на тръбата за София на тунел "Витиня " на Автомагистрала "Хемус " ще продължи и следващата година. На оборудването са направени редица изследвания и експертизи, въз основа на които са подхванати аварийно-възстановителни действия.

Предстои оборудването да бъде приведено в сходство с европейската инструкция 2004/54/ЕО за минималните условия за сигурност на тунелите на Трансевропейската пътна мрежа (TEN-T). Предвижда се ремонтните действия в тръбата за София на тунел "Витиня " да приключат през 2020 година

Ремонтираната тръба ще е с съвременни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с каквито разполага сега тръбата за Варна.


Продължава обновяването на мостовите уреди по автомагистралите, които не са ремонтирани от построяването им преди повече от 30 години, показват от АПИ.

През 2020 година се възнамерява ремонт на платната за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на Автомагистрала "Тракия ", платната за София на виадукта при 19-ти км, двата моста при 35-ти км на Автомагистрала "Хемус " и платната за Варна на мостовете при 33-ти и 34-ти км на "Хемус ".

Ще се ремонтират носещите колони на оборудванията при 19-ти, 33-ти, 34-ти, 35-ти, 36-ти км / "Коренишки дол "/, двата моста при 37-ми км на "Хемус " и при 37-ми км на Автомагистрала "Тракия ".

Планира се ремонт и на оборудванията при пътните възли "Ботевград " - при 47-ми км, "Правец " - при 52-ри км, и "Джурово " - при 67-ти км на Автомагистрала "Хемус ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР