"Ремдесивир" не подобрява шансовете за оцеляване при COVID-19, показа голямо

...
"Ремдесивир" не подобрява шансовете за оцеляване при COVID-19, показа голямо
Коментари Харесай

СЗО: "Ремдесивир" не лекува COVID-19

"Ремдесивир " не усъвършенства възможностите за оцеляване при COVID-19, сподели огромно изследване на Световната здравна организация (СЗО), представени от "Файненшъл таймс ".

Това е извънредно непредвиден поврат на констатациите, направени в Съединени американски щати по-рано тази година за препарата.

"Файненшъл таймс " цитира резултати от изследването на СЗО "Солидарност ", което прави оценка резултатите на четири евентуални схеми на лекуване, в това число "Ремдесивир ", хидроксихлорохин, анти-ХИВ комбинирано лекарство от лопинавир / ритонавир и интерферон, при 11 266 приети в болница пациенти.

Хидроксихлорохинът и лопинавир / ритонавир бяха спрени през юни, откакто се оказаха неефективни, само че останалите изпитвания продължиха в над 500 лечебни заведения и 30 страни, съобщи основният академик на СЗО Сумия Суминанатхан.

Проучването откри, че нито едно от лекуванията не е "съществено повлияло на смъртността " или е понижило нуждата от обдишване на пациентите.

Констатациите са изключително мрачна вест за Съединени американски щати, където "Ремдесивир " е едно от двете медикаменти, получили незабавно позволение от Управлението на храните и медикаментите (FDA).

Изследвания на държавното управление на Съединени американски щати допускат, че лекарството усъвършенства възможностите за оцеляване и редуцира времето за възобновяване. Антивирусният препарат даже се употребява за лекуване на президента Доналд Тръмп.

Федералното държавно управление към този момент е натрупало ресурси от лекарството.

Курсът за лекуване с препарата възлиза на 2340 щатски $.

От компанията производител на "Ремдесивир " настояват, че медикаментът е понижил времето за възобновяване от COVID-19 с пет дни спрямо пациентите на плацебо в изследване с 1062 пациенти. Резултатите са оповестени в New England Journal of Medicine.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР