Религиозни проповеди са извършвани на детския фестивал Варна Фън Фест“,

...
Религиозни проповеди са извършвани на детския фестивал Варна Фън Фест“,
Коментари Харесай

Религиозни проповеди на детски фестивал във Варна, кмет плаши да го спре

Религиозни проповеди са осъществявани на детския фестивал „ Варна Фън Фест “, който се организира в парка на варненския квартал „ Аспарухово ”. Случилото се на 1 юни провокира остри реакции в обществените мрежи, откакто беше оповестен клип с проповед от построената сцена.

Кметът на регион „ Аспарухово ” Ивайло Маринов се разграничи от религиозните проведи, и заплаши да приключи събитието, което продължава и през днешния ден. Негов уредник е протестантката черква „ Християнски център Варна ”, чиито представители раздаваха на децата и религиозна литература.



„ По мотив провеждането на фестивала „ Варна Фън Фест “ в парка в кв. „ Аспарухово “ на 1 и 2 юни, желая да Ви уведомя, че като кмет на региона изрично се диференцирам от религиозните проповеди, на които станахме неволни очевидци в първия ден на мероприятието.

За мое голямо оскърбление в програмата бяха употребявани детайли, които не са съгласувани. С Община Варна е в съгласие само провеждането на всеобща демонстрация – музикален фестивал „ Варна Фън Фест “.

Не сме срещу другите вероизповедания и религиозни проповеди, само че това би трябвало да се случва след координиране с общината и съответното позволение, а в тази ситуация такова не е издавано на уредника.

Казусът е коментиран с управлението на Община Варна и съм изготвил предупредително писмо за прекратяване на съответната активност, в което изрично се не разрешава разпространението на религиозна литература и провеждането на религиозни беседи на територията на Аспарухов парк. Това може да става и е ставало единствено след категорично позволение за осъществяване на сходна активност и даване на нужния набор от документи.

Безкрайно съм наскърбен от обстоятелството, че сме били подведени от страна на уредника и откровено се оправдавам на аспаруховската общност за породеното стеснение. За мое голямо страдание откакто децата играха, танцуваха и се забавляваха същински, прелестната концепция за детския празник бе опорочена.

Надявам се, че уредникът ще се съобрази със възбраната, в противоположен случай фестивалът ще бъде преустановен прибързано ”, написа Ивайло Маринов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР