Ректорът на Югозападния университет Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков

...
Ректорът на Югозападния университет Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков
Коментари Харесай

ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще си сътрудничи с Университета по библиотекознание и информационни технологии 

Ректорът на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ проф. доктор Борислав Юруков и ректорът на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) проф. д. н. Ирена Петева подписаха съглашение за съдействие и взаимна активност. Чрез него Югозападният университет се включва като асоцииран сътрудник в осъществяването на Националната научна стратегия „ Сигурност и защита “, утвърдена с решение на Министерски съвет №731/21. 10. 2021 година

Партньорството сред двете висши учебни заведения ще сътвори благоприятни условия за създаване на научни проучвания, продан на информация и научно-технически запаси, както и образуване на просветителни и научни събития в региона на националната сигурност. Целта е да се формулират на практика решения на актуалните провокации в бранша на националната сигурност, възстановяване на качеството на образованието и повишение на научните достижения.

Подписаният контракт е значима стъпка към одобряване на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ като водещ теоретичен център в региона на националната сигурност и поръчка за разширение на съдействието с други университети в страната.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР