Ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси проф. Григорий

...
Ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси проф. Григорий
Коментари Харесай

Проф. Григорий Вазов: Убеден съм, че ще бъдем приети в еврозоната

Ректорът на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси проф. Григорий Вазов приветства мнението на премиера за влизане на България в еврозоната.

От Висшето учебно заведение са създали спешен действен проект, който включва пакет от ограничения, с цел да се резервира жизнеспособността на българската стопанска система, без това да повлияе отрицателно върху държавния бюджет.

„ Убеден съм, че ще бъдем признати в еврозоната, тъй като напоследък създадохме задоволително стопански причини... В банките има над 62 милиарда лв. депозити в банките “, съобщи пред БНР проф. Вазов.

Българска народна банка позволи на банките да отсрочват заемите

Според него спадът на Брутният вътрешен продукт поради рецесията няма да е под 4%, както предвижда държавното управление, а над 10%.

По мотив абсурда с отпущането на 75 млн. лева на колекторска компания от страна на Българската банка за развиване в изискванията на пандемията. проф. Вазов сподели:

„ От политическа и морална позиция е трябвало да се изчака, от икономическа позиция заемът си има своите положителни характерности “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР