Рекордьори са Демократична България с 12 законопроектаВъв вторник ще бъде

...
Рекордьори са Демократична България с 12 законопроектаВъв вторник ще бъде
Коментари Харесай

Партиите вече са внесли 28 законопроекта в НС

Рекордьори са „ Демократична България ” с 12 законопроекта

Във вторник ще бъде първото работно съвещание на Народното събрание, след избора на ръководител на 48-ото Народно заседание. Въпреки че още няма образувано болшинство, политическите сили се надпреварват да внасят законопроекти, разказва .

До момента в Народното събрание са входирани общо 28 законопроекта. Тепърва обаче би трябвало да се одобри устав за работа, а по-късно да се образуват и комисиите, с цел да тръгне законодателната активност.

Рекордьори са „ Демократична България ” с 12 законопроекта. Следват Българска социалистическа партия и „ Възраждане ” - с по 6, „ Продължаваме промяната ” - с 2, по един имат ГЕРБ и Движение за права и свободи. За момента пасивни остават от „ Български напредък ”.

Сред предложенията е заложено Министерство на вътрешните работи да може да проверява основния прокурор. Това е концепция на „ Демократична България ”. „ Възраждане ” желаят смяна в мандата на членовете на ЦИК. Движение за права и свободи пък упорстват да има надзор върху КЕВР за метода, по който се дефинират цените. А Българска социалистическа партия още веднъж внесоха настояването да се върне хартиената бюлетина. Те упорстват в бюджета да се планува помощ от 10 минимални заплати при раждането на второ и трето дете. Също по този начин еднократна помощ за възпитаници до 4 клас.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР