Рекордьорът по титли във футболното първенство на Белгия Андерлехт е

...
Рекордьорът по титли във футболното първенство на Белгия Андерлехт е
Коментари Харесай

Полицията в Белгия разследва футболния клуб "Андерлехт" за пране на пари

Рекордьорът по трофеи във футболното състезание на Белгия " Андерлехт " е разследван от полицията в страната. Органите на реда са обискирали офисите на 34-кратните първенци, както и на Националната футболна асоциация по отношение на следствие на пране на пари. Замесени са сътрудници и футболисти, като се проверяват някои прехвърляния.Говорителка на клуба от Брюксел съобщи пред националната телевизия VRT, че " Андерлехт " ще окаже цялостно подпомагане и ще сътрудничи на следствието, до момента в който пресаташето на футболната асоциация на Белгия е декларирал, че полицията е иззела документи от офиса, които касаят прехвърляния на играчи- или с други думи подадени контракти.
Високопоставен чиновник на федералната прокуратура разгласи: " Имахме някои въпроси към сътрудниците, които са се занимавали с тези прехвърляния. Без никакво подозрение става дума за пране на пари ".VRT и други локални медии оповестяват, че прокуратурата на Белгия е почнала да проверява прехвърляния преди 2017-а година, когато се смени собствеността в " Андерлехт " и също по този начин полицейски чиновници са нахлули и в офиси на мениджърски организации в града. Един от прехвърлянията, които се проверяват и са в обект на инспекции от прокуратурата е прекосяването на сръбския централен нападател Александър Митрович от " Андерлехт " в " Нюкасъл " през 2015 година

От прокуратурата прецизираха, че следствието няма връзка с огромната акция през предишния октомври. Тогава полицията стартира следствие, наречено Footballgate, за манипулиране на мачове. Предполагаеми участници бяха трите най-големи клуба в страната " Андерлехт ", " Брюж " и " Стандард " (Лиеж).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР