Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал обяви, че

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал обяви, че
Коментари Харесай

Рафаел Надал също пропуска Мастърса в Монреал

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Рафаел Надал разгласи, че няма да взе участие на шампионата от сериите Мастърс в Монреал, Канада, който ще се организира сред 8 и 14 август.

Причината за отхвърли на Матадора е травмата в коремната област, която го спря на полуфиналите на Уимбълдън преди месец.

Самият Надал пък заяви за решението си с пост в Туитър, в който разгласи, че е усетил лек дискомфорт по време на подготвително занятие преди няколко дни.

" По време на ваканцията ми и последвалото възобновяване на тренировките всичко вървеше добре в последните седмици. Преди 4 дни обаче, когато упражнявах сервиса си, както и през вчерашния ден, усетих лек дискомфорт. Заедно с екипа ми взехме решение да не пътувам за Монреал и да продължа да се приготвям без да избързвам. Искрено благодаря на шефа на шампионата Йожен Лапиер и целия екип за разбирането и поддръжката, която постоянно са ми показвали, и през днешния ден не беше изключение. Надявам се още веднъж да играя в Монреал. Това е шампионат, който обичам и съм печелил 5 пъти пред аудитория, която постоянно ме е приветствала. Нямам избор, би трябвало да бъда рационален на този стадий и да мисля за здравето си ", написа испанецът.

Рафаел Надал е първенец в шампионата от 2005, 2008, 2013, 2018 и 2019 година, а през предишния сезон още веднъж се отхвърли от присъединяване поради контузия в крайници.

По този метод шампионатът в Монреал ще се организира без присъединяване нито на 36-годишния испанец, нито на неговия огромен противник Новак Джокович. Както стана ясно по-рано през днешния ден, сърбинът ще пропусне конкуренцията, защото не е имунизиран против COVID-19.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР