Рекордьорът по титли от Големия шлем Новак Джокович е категоричен,

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Новак Джокович е категоричен,
Коментари Харесай

Новак Джокович: Не искам да спирам, знаейки, че мога да играя на най-високо ниво

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Новак Джокович е безапелационен, че няма желание да се отдръпва от тениса и към момента има нужната мотивация да се бори на най-високо равнище.

В неделя вечер сърбинът, а след триумфа си съобщи, че точно най-престижните съревнования са неговата огромна цел.

" Продължавам. Чувствам се добре в тялото си. Усещам поддръжката на хората, на тима и на фамилията ми. Тези моменти и страсти ме стимулират всеки ден, в който не вземам участие в надпревари ", показа Джокович.

" Турнирите от Големия шлем, както съм казвал неведнъж в последните години, постоянно са били моята цел и приоритет през целия сезон. Не играя толкоз доста на другите шампионати, постаравам се да съсредоточвам подготовката си по този начин, че да бъда оптимално подготвен и на върха на формата си в шлемовете ", сподели още той.

36-годишният тенисист призна още, че от време на време си задава въпроса до по кое време ще продължи да се състезава, само че пък в това време показа, че това няма да се случи, до момента в който той не спре да играе на най-високо равнище.

" Да, от време на време се запитвам: " Колко още ще не преставам да играя? Нуждая ли се от това след всичко, което съм постигнал? Тези въпроси са в главата ми. Но знаейки, че мога да играя на най-високо равнище и да спечелвам най-големите шампионати в този спорт, не желая да спирам с тениса, когато съм на върха и не преставам да играя по метода, по който го върша сега ", съобщи към този момент четирикратният първенец в Ню Йорк.

Сърбинът разяснява и за какво е взел решение след триумфа си във финала против Даниил Медведев да облече фланелка с обща фотография на него и баскетболната легенда Коби Брайънт с цифрата 24, като по този метод Ноле отдаде респект на петкратния първенец в НБА, който почина трагично дружно с щерка си в злополука с хеликоптер при започване на 2020-а година.

" Коби беше доста непосредствен мой другар, постоянно говорехме за манталитета на победител, когато имах проблеми с травми и се пробвах да се върна на корта, да потегли още веднъж към върха. Той ми даваше препоръки и беше един от хората, на които най-вече разчитах за това. Подкрепяше ме същински. Това, което се случи с него и щерка му преди няколко години, надълбоко ме нарани. Спомних си, че 24 е номерът, който той носеше, когато стана легенда на Лейкърс и на международния баскетбол. Затова си помислих, че ще бъде хубаво по този алегоричен метод да го почета за нещата, които е направил и постигнал ", приключи Новак Джокович.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР