Рекордьорът по отбелязани голове в българския футболен елит - Мартин

...
Рекордьорът по отбелязани голове в българския футболен елит - Мартин
Коментари Харесай

Мартин Камбуров: Локо и Ботев заслужават хубави стадиони

Рекордьорът по маркирани голове в българския футболен хайлайф - Мартин Камбуров дефинира достижението си като фантастично. Легендата на Локомотив Пловдив тъкмо преди година вкара 256-ото си попадение в елита. Той засегна и болната тематика за стадионите в България. Камбуров даде изявлението си на градския стадион " Пловдив ", който сега е в трагично положение.

" След привършване на кариерата ми животът ми е много по-спокоен. Качих и малко килограми, само че това е напълно обикновено след толкоз дълга кариера. Рекордите идват с неизменност и отдаденост. Разбира се, че върхът значи доста за мен. Подобряването на този връх от 50 години бе съвсем неосъществим. Да подкрепям такава численост на головете всеки сезон бе фантастично. Сега като се замисля, в действителност върхът ми е фантастично достижение ", разяснява Мартин Камбуров в предаването " Домът на футбола " по Диема спорт.

" Няма по какъв начин да не помня дебютния си гол с Ботев (Пловдив) през 1999 година. Бях доста благополучен, тъй като да те пуснат толкоз нежна възраст и с първото или второто допиране да вкараш гол в А група… бе благополучен гол. За последния гол… не бях вкарвал на Славия в 3-4 мача, не бях вкарвал на дребния Вуцов, само че най-после съумях. След това се шегувахме, че и него не пропуснах преди да се откажа. Това бе последният ми гол и се получи много хубав и майсторски. Щастлив съм, че приключих с него ", сподели още някогашният към този момент нападател.

" Държавата тотално е абдикирала от спорта. Нямаме един стадион като хората. Виждате, че даже националният тим няма къде да играе, а какво да приказваме за другите отбори. Тук в Пловдив е един ярък лъч, и двата стадиона се строят. Изглежда, че вървят добре към този момент. Ботев и Локомотив имат потребност от хубави игрища, тъй като имат огромна фенска маса. Мисля, че до 2 години и двата стадиона би трябвало да са приключени, със всичките улеснения или капризи, които един почитател би трябвало да получи ", счита Мартин Камбуров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР