Рекордьорът по мачове с фланелката на националния отбор на България

...
Рекордьорът по мачове с фланелката на националния отбор на България
Коментари Харесай

Стилиян Петров пред БНТ: Ръководството на БФС трябва да поеме отговорността за стореното вчера

Рекордьорът по мачове с фланелката на националния тим на България Стилиян Петров даде изявление за предаването " Панорама ", в което разяснява размириците в центъра на София в четвъртък вечер по време на митинга, проведен с искане на оставката на президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, както и на цялото настоящо управление на централата.

Пред Българска национална телевизия Петров изрази мнение, че българските последователи са били лишени от правото си да поддържат националния тим в мача против Унгария на Националния стадион " Васил Левски " и точно поради това хората от БФС би трябвало да понесат отговорност за всичко случило се отвън рамките на спортното оборудване.

" Най-големият въпрос пред всички нас е за какво се стигна дотук? Защо едно безогледно решение от хора, които се тормозят за личните си ползи, сложиха един против различен българските почитатели. На тях им бе отнето правото да изкажат прочувствената си поддръжка и мнение за всичко протичащо се в българския футбол. Те опълчиха почитателите едни против други поради персоналните си ползи. Част от полицията, които охраняваше тези " отличници " на стадиона, те се изправиха против своите събратя, тъй като съм сигурен, че хора от полицията са също почитатели на българския футбол. Борислав Михайлов, Емил Костадинов, Йордан Лечков, Георги Иванов, Христо Запрянов, Борислав Попов... това са най-големите виновници и отговорници за цялата тази обстановка ", стартира някогашният капитан на " лъвовете ".

" Вчера видях хора, които биеха други, до момента в който те бяха на земята. Това не е България. Това не е 21-и век. Това не е свободата на хората да показват своето мнение. С половин око гледах събитията отвън стадиона, до момента в който в това време следих момчетата вътре, които изиграха един доста порядъчен мач против доста тежък противник. Тези футболисти обаче и новият селекционер не получиха поддръжката на почитателите, а да не забравяме, че футболът е за тях ", сподели още той.



Бившият футболист на ЦСКА, Селтик и Астън Вила дефинира държанието на Борислав Михайлов и неговите доближени като " безсмислена постъпка в опит да защитят позициите си ".

" Наблюдавах всички изявления на хората от другите сфери, които приказваха за риска от това хората да не бъдат на стадиона. Защо трябваше да се стига до тази кулминационна точка да изправяме българските почитатели едни против други, с цел да пазят интереса на хората от футболния съюз, които са се провалили във всички процеси ", показа Петров.

" Ръководството на БФС би трябвало да си поеме отговорността за стореното през вчерашния ден. Това беше една безсмислена постъпка в опит да защитят позициите си. Най-правилното решение е оставка ", безапелационен е някогашният футболист.

Стилиян, който е част от екипа, борещ за смяна в родния футбол, отпред с Димитър Бербатов, настоя за следващ път за провеждането на почтен конгрес, в който клубовете сами да изберат кой да бъде президент на БФС.

" Когато има мощни претенденти, тогава е по-лесно. Създават се диспути и тогава дано клубовете да си изберат президент на един почтен конгрес. Тях (сегашното ръководство) ги е боязън, когато не могат да си управляват конгресите и това го видяхме с всичките отправени закани към клубовете. Клубовете би трябвало да имат свободно мислене ", съобщи футболист №1 на България за 2003-а година.

Накрая халфът със 105 мача за националния тим съобщи, че за пръв път от доста време насам българските почитатели са застанали единни против управлението на БФС.

" Целият свят видя какво съставлява българският футбол. Хората схванаха какви решения управляват българския футбол. Един културен човек не би посочил междинен пръст на публицисти и почитатели. Това е нецензурност. Аз обаче не съм сюрпризиран, тъй като те действат по този начин от доста години. През цялото това време може би ние не бяхме единни, а в този момент българският народ, българските почитатели застанаха единни против управлението на БФС ", приключи Стилиян Петров.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР