Рекордното слънчево изригване, станало на 6 септември, ще предизвика магнитни

...
Рекордното слънчево изригване, станало на 6 септември, ще предизвика магнитни
Коментари Харесай

Очакват ни силни магнитни бури в следващите 24 часа

Рекордното слънчево изригване, станало на 6 септември, ще провокира магнитни стихии с дълготрайност не по-малко от 24 часа на Земята, считано от вечерта в петък.

Слънчевото изригване на 6 септември е най-голямото през последните 12 години. То получи оценка Х9.3. Предишното слънчево изригване с сходна мощ бе следено на 7 септември 2005 година Предшестваше го изригване, получило оценка Х2.2.
Още от Астрология  b Дневен хороскоп, 8 септември, петък  dg Каква е татуировката на твоята зодия  Утро кафе пробуждане жена Дневен хороскоп за четвъртък, 7 септември  жена природа Дневен хороскоп за сряда, 6 септември
Както означават от института, по време на вчерашното рекордно слънчево изригване е изхвърлено огромно количество слънчево вещество, което се отправило към Земята. Скоростта на изхвърлянето и посоката на магнитното му поле сега се прецизират.

Сега обсерваториите по света направиха предварителна прогноза на галактическото "време " в околните три дни, която даже без да се вземе под внимание посоката на магнитното поле предсказва в идните 72 часа не по-малко от 24 часа магнитни стихии със мощ 1-2 по 5-степенната канара.

Ако посоката на полето се окаже неподходяща за Земята, е доста евентуално нашата планета да я чака най-голямата магнитна стихия от 2010 година, се прецизира в известието на лабораторията.

Влиянието на магнитните стихии се съпоставя с резултата от мощно физическо натоварване, което се отразява относително добре на младежите, само че не се понася толкоз елементарно от тези, които имат здравословни проблеми.

Магнитните стихии могат да провокират учестено сърцетуптене, промени в кръвното налягане, хипертонични рецесии, аритмия, тахикардия, екстрасистоли, инсулти, риск от инфаркт. Причината е в настъпващите разстройства в провеждането на електрическите импулси към сърцето.
 Thinkstock
Магнитните стихии нарушават освен кръвообръщенеито, само че и мозъчното оросяване, защото концентрацията на О2 във въздуха внезапно спада и настава така наречен кислороден апетит, откъдето пораждат едни от най-често срещаните признаци, резултат от слънчевите изригвания - смяна на настроението, отмалялост, главоболие, световъртеж, замаяност, загуба на равновесие, припадъци.

Възможно е да изпаднете в стресово положение, паника, меланхолия, да ви се плаче без забележима причина, самочувствието ви може фрапантно да спадне, да сте изнервени, нападателни и предразположени към спорове с близките. Магнитните стихии въздействат отрицателно и върху съня, апетита, концентрацията.
 Thinkstock
Как да намалите въздействието на магнитните стихии?

Движете се повече, разхождайте се, спортувайте, само че в дните след слънчево изригване избягвайте прекомерна физическа интензивност, умствено пренатоварване и психическото напрежение. А тъй като, по време на магнитни стихии, равнището на холестерол в кръвта се покачва, е добре да се заобикалят мазните и сладки храни.

Консумирайте повече плодове, зеленчуци и богати на витамини храни, приемайте задоволително течности, само че избягвайте тонизиращите питиета.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР