Масажът на гърдите е изключително полезен - от идентифициране на

...
Масажът на гърдите е изключително полезен - от идентифициране на
Коментари Харесай

5 страхотни причини жените да масажираме и мачкаме гърдите си

Масажът на гърдите е извънредно потребен - от идентифициране на рак на гърдата и облекчение на болки в мускулите до възстановяване на кърменето при новородилите. Дори единствено 15 минути масаж може да са задоволителни, с цел да извлечете всички изгоди.

Съществуват доста малко опасности, тъй че можете да го вършиме толкоз постоянно, колкото желаете. Ето повече за това за какво да масажирате гърдите си, по какъв начин да го извършите и по кое време може да желаете да посетите вашия доктор.
Защо дамите масажират гърдите си?
1. Кърмещи дами
Има от ден на ден проучвания, които допускат, че масажът на гърдите може да има доста изгоди за кърмещите дами. Например, в едно изследване на група кърмещи майки са направени два 30-минутни масажа на гърдите през първите 10 дни след раждането. В съпоставяне с контролната група, която не е получила масаж, тези майки са имали по-малко болежка в гърдите по време на хранене. В изследване от 2004 година откривателите откриват, че масажът на гърдите доста покачва качеството на кърмата, когато се прави през първата година след раждането. Масажът може също да помогне за попречване и лекуване на проблеми като отичане, запушени млечни канали или мастит, зараза на гръдната тъкан.

 гърди iStock

2. Ранно разкриване на рак на гърдата
Самостоятелният обзор на гърдите и масажът са способи за идентифициране на рака на гърдата в най-ранните му стадии. Според едно изследване, към 25 % от дамите в последна сметка откриват своя рак на гърдата посредством самопреглед. Други 18% откриват рак инцидентно. 

3. Подобрен външен тип на гърдите
Някои дами пробват масаж на гърдите като метод за възстановяване на външния тип на увисналите гърди. Вярването е, че можете да увеличите притока на кръв към гръдната тъкан посредством масаж. Други употребяват характерни масла, като зехтин, в опит да оказват помощ за възстановяване на стегнатостта и еластичността на кожата.

4. Лимфна система
Вашата гръдна тъкан се простира чак до региона под мишницата. В тази част на тялото има доста лимфни възли и масажирането им може да помогне за стимулиране на лимфната система. Вашата лимфна система е виновна за подпомагането на тялото ви да изхвърли токсините. Ако сте претърпели интервенция на лимфните си възли, може да изпитате струпване на отпадъчни течности, наречени лимфедем. Можете също по този начин да чуете този тип масаж на гърдите, именуван ръчен лимфен дренаж.

5. Болки в мускулите
Ако ги чувствате мъчителни, масажът на гърдите също може да помогне за облекчение на напрежението в гръдните мускули.  Може би участвате в действия, извършения или спортове, които натоварват тези мускули?

Методът на масажа, който употребявате, може да се разграничава според от изгодите, които желаете да получите.

Как да извършите масаж на гърдите - вижте в нашата изложба =>
 Как да масажираме гърдите си вярно  Как да масажираме гърдите си вярно  Как да масажираме гърдите си вярно  Как да масажираме гърдите си вярно Крие ли масажът на гърдите ви някакви опасности?
Няма доста опасности, свързани с масажирането на гърдите ви.

Ако сте имали рак на гърдата или интервенция на гърдите си, може да желаете да бъдете деликатни за бучки, белези или области, които неотдавна са били облъчени. В тези случаи може би е най-добре да потърсите масаж на гърдите от лицензиран теляк.

Ако подозирате, че може да имате мастит, уговорете час при Вашия доктор. 

Масажът на гърдите може да облекчи редица положения, от запушени млечни канали до болки в мускулите. Може даже да ви избави живота. Като цяло е безвредно да опитате сами масаж на гърдите.

Ако обаче имате специфични медицински проблеми, може би е по-добре да се консултирате с експерт за постоянни грижи. И в случай че забележите нови бучки или други промени в гърдите си, уведомете Вашия доктор допустимо най-скоро, с цел да изключи рак.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР