Рекордното количество сняг, паднал в неделя в сръбската столица Белград,

...
Рекордното количество сняг, паднал в неделя в сръбската столица Белград,
Коментари Харесай

Снеговалеж блокира летището в Белград

Рекордното количество сняг, паднал в неделя в сръбската столица Белград, наруши работата на централното летище „ Никола Тесла”.

По-голямата част от полетите бяха отсрочени, а след 13 ч на обяд съумя да кацне единствено самолетът на австрийската самолетна компания Austrian Airlines, който пътува от Виена.

В обществените мрежи се появи информация за прекъсване на тока в постройката на летището. Разпространяват се фотоси на заснежена писта и заснежен аероплан.

Според синоптиците в столичния регион се чакат до 50 см сняг, което е безспорен връх за страната.

Обилният влажен сняг докара до голям брой произшествия, дървета и лампи паднаха върху пътните платна. Повечето от автобусните линии в столицата са анулирани. Автомобилните запалянковци, които се осмеляват да излязат по пътищата, се движат по заснежените улици с минимална скорост.

Снежни преспи блокираха пътнически трен по маршрута от Пожега за Лозница. За спасяването на пасажерите е изпратен рейс. Националната телевизия заяви, че рейс с младежки тим по волейбол се е преобърнал поради преспи по пътищата. В резултат на случая са потърпевши петима души - четирима състезатели и треньор. Всички са приети в болница, няма заплаха за живота им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР