Рекордно поскъпване на парното от 1 юли поискаха топлофикациите в

...
Рекордно поскъпване на парното от 1 юли поискаха топлофикациите в
Коментари Харесай

Божанков: Няма как да се допусне шоково поскъпване на парното

Рекордно повишаване на парното от 1 юли желаеха топлофикациите в страната. Конкретното предложение е още от лятото цената да скочи с сред 29 до невижданите 332% за мегават. Темата от коридорите на Народното събрание разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

„ Явно опозицията по този начин приема своята роля – да всява суматоха и то не от през вчерашния ден. Не за първи път има такива претенции от топлофикациите. Има си държавни регулатори. Аз съм изцяло уверен и спокоен, че няма да се допусне такова поскъпване”, съобщи той.

„ В момента може да има претенции, само че има и държавни регулатори. Ние не обещаваме чудеса, не споделяме, че ще спрем войната или международната рецесия. Казваме обаче, че ще разпределим нейната тежест солидарно и заслужено. Затова с актуализацията на бюджета одобряваме закон, с който ще обложим свръхпечалбата в енергетиката, тъй като там има случаи, в които облагата е по 400-500%”, уточни Божанков.

По думите му сега се употребяват всички благоприятни условия.

„ Убеден съм, че нови избори няма да има и България няма потребност от такива в момента”, сподели още депутатът.

Запитан за това какви са упованията за идния Коалиционен съвет, на който ще се разисква позицията на България за Северна Македония, той разяснява: „ Няма смяна в обстановката, която да постанова смяна в политиката на България. Нашата позиция остава твърда. Не виждаме осъществяване по контракта. За страдание, беше пропуснато време от страна на нашата съседка”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР