Рекордно количество сняг, паднал в неделя в сръбската столица Белград,

...
Рекордно количество сняг, паднал в неделя в сръбската столица Белград,
Коментари Харесай

Рекорден снеговалеж блокира летището в Белград

Рекордно количество сняг, паднал в неделя в сръбската столица Белград, наруши работата на летището „ Никола Тесла “. Според информациите полетите от Белград са спрени от 12:30 часа (13:30 българско време), предава TACC, представено от Българска телеграфна агенция.

По-голямата част от полетите до Белград също са отсрочени, след 13:00 часа (14:00 часа българско време) съумя да кацне единствено самолетът на австрийската самолетна компания Austrian Airlines, който пътува от Виена. В обществените мрежи се появи информация за прекъсване на тока в постройката на летището.

В събота против неделя стартира снежна вихрушка в Сърбия, която не е спряла и досега. Според синоптиците в столичния регион се чакат до 50 см сняг, което е безспорен връх за страната. Обилният влажен сняг докара до голям брой произшествия, дървета и лампи падат върху пътното платно под тежестта му. Дърво падна върху рейс в Белград..

Повечето от автобусните линии в столицата са анулирани. Автомобилните запалянковци, които се осмеляват да излязат по пътищата, се движат по заснежените улици с минимална скорост. Снежни преспи блокираха пътнически трен по маршрута от Пожега за Лозница. За спасяването на пасажерите е изпратен рейс.

Националната телевизия заяви, че рейс с младежки тим по волейбол се е преобърнал поради преспи по пътищата. В резултат на случая са потърпевши петима души - четирима състезатели и треньор. Всички са приети в болница, няма заплаха за живота им.

Властите в Белград оповестяват, че цялата налична специфична техника (над 100 единици) е задействана за разчистване на улиците от снега. Основните градски автомагистрали могат да се поддържат в приемливо положение, само че придвижването е доста затруднено по второстепенните пътища и тесните градски улици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР