Рекордно количество дъжд падна в най-големия град в Нова Зеландия.

...
Рекордно количество дъжд падна в най-големия град в Нова Зеландия.
Коментари Харесай

Поройни дъждове в Нова Зеландия: Има жертви, един човек е в неизвестност

Рекордно количество дъжд падна в най-големия град в Нова Зеландия. Пороят в Окланд аргументи гибелта на трима души, а един човек е в неопределеност, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на премиера Крис Хипкинс.

В петък в града с население от към 1,6 милиона души е бил подложен връх за най-голямо количество превалявания. На някои места са паднали над 15 сантиметра единствено за три часа.

Телата на двама мъже били открити на наводнени места. Трети мъж е търсен, откакто бил отвеян от придошли води, а още един човек е в неопределеност, откакто свлачище погълнало къща, заяви полицията.

Впоследствие Хипкинс сподели, че към този момент е доказана гибелта на трима души. Той не даде детайлности.

Пороят провокира редица проблеми в Окланд. 126 души, блокирани в къщи и коли, са били избавени.

Пътища бяха затворени, а доста хора останаха без ток. Електрозахранването на към 3500 къщи към момента не е възобновено.

New Zealand city of Auckland declares emergency after torrential rain
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Стотици хора прекараха нощта блокирани на летището на Окланд. Всички полети бяха анулирани, а част от терминала е наводнена.

Два концерта от прощалното турне на сър Елтън Джон, планувани на стадион в Окланд през вчерашния ден и през днешния ден, бяха анулирани поради неприятното време.

Новозеландските управляващи оповестиха изключително състояние в региона на най-многолюдния град в страната.

Новият министър председател, който зае поста единствено преди три дни след оставката на своята предшественичка Джасинда Ардърн предходната седмица, отиде в Окланд с боен аероплан, с цел да направи оглед на вредите.

" Това е невиждано събитие напоследък, сподели Хипкинс. Той съобщи, че следва огромно почистване, и посъветва хората да си стоят у дома, в случай че е допустимо.

Подобряването на времето може да е единствено за малко, защото прогнозите са за още проливни дъждове, предизвести новозеландският министър председател.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР