Рекордният брой ежедневни коронавирусни инфекции, 3465, и рекордният брой пациенти

...
Рекордният брой ежедневни коронавирусни инфекции, 3465, и рекордният брой пациенти
Коментари Харесай

Гърция обмисля задължителна мобилизация на лекари

Рекордният брой ежедневни коронавирусни инфекции, 3465, и рекордният брой пациенти на апарати за изкуствено дишане, 630, тревожат гръцкото държавно управление, което е помолило лекарите, работещи в частни клиники или на частна процедура, да се включат непринудено в помощ на претрупаните лечебни заведения на Националната здравна система, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.
Министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас прикани в сряда патолози, общопрактикуващи лекари, белодробни експерти и анестезиолози в частния бранш непринудено да дават своите услуги. До късния следобяд 45 от тях са се отзовали, надалеч по-малко от 200-те, които са нужни съгласно изчисленията на министерството.. Според Атинската здравна асоциация в нейните описи има 3000 такива експерти на частна процедура, съобщи организация Фокус.
Ако няма задоволително доброволци, здравният министър ще изиска от премиера Кириакос Мицотакис да наложи готовност.
Не единствено, че леглата в държавните лечебни заведения, предопределени за пациенти с , са в дефицит. Нуждите на други пациенти се слагат на назад във времето и даже се отсрочват незабавни интервенции.
Министерството към този момент е решило да трансферира пациенти, към 550 към този момент, в частни клиники. От тях 100 са случаите на ковид.
„ Ситуацията е сложна, само че към този момент управляема “, сподели Никос Папаефтимиу, началник на EKAV, националната работа за незабавна здравна помощ.
 COVID-19 води до бодърствуване COVID-19 води до бодърствуване
Броят на хората, страдащи от бодърствуване, се е нараснал по време на пандемията и е повишен като лавина, съобщи президентът на Руското обще...
Рекордният брой нови доказани случаи не е изненада, само че вследствие на броя на извършените проби, повече от 63 000 за 24-часовия интервал, приключващ в 15:00. в сряда. Процентът на позитивните проби е бил 5,5%, наедно с последните дни; сред 8-14 март степента на позитивност е 5,56%.
Атика, столичният район, съставлява повече от половината от откритите случаи (1 701), до момента в който Солун, вторият по население район на север, е отдалечен обратно и втори по заболеваемост с 394 нови случая.
Повече обезсърчаващи данни идват от химическия разбор на канализацията, който се смята за по-добър индикатор за бъдещи случаи от инцидентните проби за ; по този начин нареченият вирусен товар нараства фрапантно, от 41% в град Лариса, централна Гърция, до зашеметяващите 1000% в Хания, на остров Крит. Вирусният товар се е нормализирал от средата на февруари до 7 март, настояват специалисти.
От началото на пандемията има 227 247 доказани случая на ковид и 7 252 смъртни случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР