Рекордна за българската митница пратка от 712,574 кг хероин на

...
Рекордна за българската митница пратка от 712,574 кг хероин на
Коментари Харесай

Рекордните 712 кг хероин са хванати на Капитан Андреево

Рекордна за българската митница пратка от 712,574 кг хероин на стойност по цени за съдопроизводството 46 317 милиона лв., е арестувана на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Това оповестиха на взаимна конференция на пункта окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и шефът на дирекция " Митническо разузнаване и следствие " в Агенция " Митници " Георги Георгиев.

Товарът е бил открит в товарните отсеци на два камиона с иранска регистрация, а по случая за 72 часа са арестувани двамата водачи - също ирански жители, сподели Иван Стоянов. По негови думи тировете с високорисковото вещество в изключително огромни размери са били разкрити на 27 септември вечерта и на идващия ден - 28 септември.

Днес представителите на Агенция " Митници " и прокуратурата демонстрираха рекордното количество пакети, открити в камионите. В първия камион са открити 350 кг хероин, а във втория - малко повече. Дестинацията на превоза е била от Иран за сдружение в Австрия, прецизираха проверяващите.

Заради плоскостите, които са плътни, рентгенът на митницата не е съумял да го засече. Камионите са били подложени на инспекция по метода разбор на риска и тогава опиатът е открит.

„ Хероинът е бил укрит по безусловно еднакъв метод в товарите и на двата камиона. Те са превозвали палети със строителни плоскости, като хероинът е бил опакован и подложен сред самите плоскости, които са били компактно слепени ", изясни окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Липсват данни за наркоканал. Продавачът на легалната стока от двата камиона е бил еднакъв, както и купувачът, разясни прокурор Стоянов. Задържаните водачи към този момент не са създали самопризнания за присъединяване в трафика. Най-вероятно в понеделник ще бъде мярката им за неотклонение, като Хасковската окръжна прокуратура ще желае най-тежката мярка " задържане под стража ", акцентира Стоянов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР