Рекордна реколта от 313 милиона тона соя, царевица, памук, ориз

...
Рекордна реколта от 313 милиона тона соя, царевица, памук, ориз
Коментари Харесай

Бразилия няма къде да съхранява рекордната зърнена реколта

Рекордна годишна продукция от 313 милиона тона соя, царевица, памук, ориз и пшеница ще прибере Бразилия през селскостопанския сезон 2022-2023 година. Но това ще докара до дефицит на складове, като единствено при зърното става въпрос за над 100 млн. тона, заяви електронното издание Farm Journal.

Едва 15% от бразилските ферми разполагат със уреди за предпазване на създадената годишна продукция. Най-голям е дефицитът в западната част на централните райони на страната и по-конкретно в щатите Мату Гросу, Гояш и Мату Гросу ду Сул, които създават съвсем половината от зърното в Бразилия, написа.

" Макар държавните и частните заеми за построяването на хранилища да са напълно налични, бразилските производители би трябвало да бъдат уверени, че ще излязат на облага от сходен жанр вложения. Очертаващата се обстановка обаче може да усили рисковете за бъдещата конкурентоспособност на бразилското селско стопанство ", счита Джоена Кълъси, теоретичен помощник в университета на американския щат Илинойс.

През 2021 година хранилищата за зърно в Бразилия можеха да поемат единствено 67% от цялата годишна продукция, въпреки през 2010 година индикаторът да доближаваше 90%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР