Рекордна избирателна активност отбелязват провеждащите се в неделя регионални избори

...
Рекордна избирателна активност отбелязват провеждащите се в неделя регионални избори
Коментари Харесай

Рекорен вот в регионалните избори на Хонконг, които са тест за промяна

Рекордна изборна интензивност означават провеждащите се в неделя районни избори за членове на районните препоръки в Хонконг. Към 18.30 часа локално време дали своят вот са 60.36 на 100 от записалите се за вота, съобщи ББС.

При популация от 7.4 млн. души за изборите са се записали 4.1 млн., от които към този момент са дали своят вот към 2.5 млн. жители. За съпоставяне при предходните районни избори във вота са взели участие 1.467 млн. гласоподаватели при регистрирани 3.1 млн. души.

Изборите се считат за тест за поддръжката, с която се употребява ръководителката на изпълнителната власт в китайския административен регион Кари Лам.

Продемократичните протестиращи групи се надяват техните претенденти да усилят наличието си районните препоръки и изключително в този в Хонконг, който обичайно има въздействие върху избора на изпълнителният началник на града. В момента прокитайските партии държат болшинствата в районните препоръки. Очакванията са и вотът да прати известие към китайското държавно управление след пет месеца на антиправителствени митинги и вълнения в Хонконг.

Към момента не се оповестява за някакви нарушавания, полицейското наличие е нищожно, означи Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР