Рекордна година за ипотечното кредитиране. Най вероятно ще завършим със

...
Рекордна година за ипотечното кредитиране. Най вероятно ще завършим със
Коментари Харесай

Експерт: Теглим кредити за 20-25 години, но успяваме да ги погасим за 10-12 години

Рекордна година за ипотечното кредитиране. Най евентуално ще приключим със 17% растеж по отношение на предходната година. Това заяви в " Денят стартира " кредитният съветник Тихомир Тошев.

За здравословни растежи се считат до 10%, тъй че в случай че продължат с тези темпове, е допустимо това да докара до растеж на неприятните заеми след време, добави специалистът.

Според него, множеството хора са много рационални, когато решат да теглят заеми.

Имаме взрив във всички сегменти - и при потребителско кредитиране, и към кредитни карти, към фирмено кредитиране, само че най-сериозен е растежът на ипотечните заеми, добави той.

Добрата вест е, че макар че теглим заеми за 20-25 години, съумяваме да ги погасим за 10-12 години. Повечето българи не обичат задлъжняването и залагат на предварителното погасяване, изясни Тошев.

Цените на парцелите са високи. На клиентите купувачи това не им харесва, само че все пак, купуват. Имаме сериозен растеж на покупко-продажбите с парцели, което значи, че продавачи и купувачи си стискат ръцете, изясни Тошев по отношение на цените на пазара на парцели.

Той предвижда, че може би с още 5-6% ще набъбнат цените идната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР