Рекорденят скок на цените и инфлация бе във фокуса на

...
Рекорденят скок на цените и инфлация бе във фокуса на
Коментари Харесай

Дамите в политиката с дебат за скока на цените

Рекорденят скок на цените и инфлация бе във фокуса на дебата по БТВ на дамите - икономически остриета на своите партии.

До обедняване на българските жители се стигна през последните две години, предизвести Деница Сачева - някогашен обществен министър и народен представител от ГЕРБ.

„ Хората доста добре виждат какво се случва и до каква степен докара политиката на опълчване и политическа неустойчивост. Инфлацията беше докарана от тази неразумна финансова политика, която беше водена от Политическа партия ", установи Сачева.

За заслужен фамилен бюджет се разгласи Венеция Ангова от Политическа партия. 

„ Хората заслужават глътка естествен живот. Смятаме, че остарялата политика на оскъдност не може да продължава да работи. Поставяме хората в центъра на нашата стратегия – това е инфлацията, оправянето с нея, цените на енергоносителите, превъзмогването на корупцията “, акцентира Венеция Ангова.

Високият разход за живот е апетитен от 96% от гласоподавателите в Европейски Съюз като най-сериозният им проблем, посочи Филиз Хюсменова от Движение за права и свободи. По думите й едвам на идващите места са бедността и общественото изключване.

" В България това е сериозен проблем и ДПС ще трансформира своето мото на акцията в модел на работа в идващия парламент. Движение за права и свободи ще работи за това да овладеем инфлацията и уязвимите, само че това би трябвало да се случи с уравновесен бюджет “, означи Хюсменова.

Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия подсети, че първият приоритет на социалистите е грижата за хората, изключително за обществено слабите.

„ Благодарение на БСП бяха осъществени доста обществени придобивки както за възрастните, по този начин и за младите фамилии. Смятаме да продължим – това е главният акцент в предизборната ни стратегия “, уточни Атанасова.

Като решение на казуса с цените  Деница Сачева от ГЕРБ настоя, че икономическата рецесия е допустимо да се реши единствено в случай че има постоянно държавно управление. Филиз Хюсменова от Движение за права и свободи се застъпи за ясна антикризисна стратегия за две години напред, която да се борим с преодоляването на инфлацията и с високите цени. Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия посочи от своя страна, че партиите би трябвало да проявят разсъдък, с цел да може да се сформира работещо държавно управление, тъй като по този начин може да се противодейства на скока на цените. От Политическа партия Венеция Ангова уточни, че това, на което залагат в програмата си, е поддръжката на българските производители.  

Относно съставянето на бъдещо държавно управление Филиз Хюсменова попита Ирена Анастасова докога ще се подценяват ползите на българските жители за сформиране на постоянно държавно управление.

„ В няколко следващи Народното събрание проявихме извънреден разсъдък, приемливост, самообладание, когато мандатите бяха връчвани на нас. Крайно време е, тъй като актуалният миг е повратен “, отговори Анастасова. От своя страна Ирена Анастасова се поинтересува за позицията на ГЕРБ-СДС за поддръжката за изнасяне на оръжие за Украйна дава отговор на настояванията на гласоподавателите им.

„ Няма по какъв начин да бъдем срещу цивилизационния избор на България да застане на страната на европейските и евроатлантическите сътрудници. Няма по какъв начин да бъдем на страната на един агресор и да не защитим страната, която има потребност от помощ “, посочи Сачева. Тя попита представителката на ПП докога партията й ще разчита на гласовете на ГЕРБ-СДС в зала.
В отговор Венеция Ангова посочи, че Политическа партия не са разчитали на гласовете на ГЕРБ, а задачата им е да предложат положителните ограничения, които да бъдат припознати. Ангова не пропусна да уязви Филиз Хюсменова с въпрос за това, че страната ни е рекордьор по глобите по „ Магнитески “ и английските наказания.
„ В България се ползват българските закони. В Европейски Съюз има експлицитна възбрана за използване на законодателство, отвън Европейски Съюз. Движение за права и свободи работи извънредно интензивно българските жители да се усещат спокойни “, увери Хюсменова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР