Рекорден спад на контрабандните цигари у нас, показва изслезване на

...
Рекорден спад на контрабандните цигари у нас, показва изслезване на
Коментари Харесай

Рекорден спад на контрабандните цигари у нас

Рекорден спад на контрабандните цигари у нас, демонстрира изслезване на производителите и вносители на тютюневи произведения в България. Въпреки това, става известно, че има градове, в които от 10 кутии 3 са без бандерол.

За предходната година са арестувани над 38 тона тютюн – колкото една влакова комбинация, споделят от Министерство на вътрешните работи.

През третото тримесечие на 2017 година контрабандата на цигари като цяло в страната пада до 6%. За съпоставяне 10 години по-рано търговията на мрачно в този бранш надвишава 30%.

Градовете, които се подреждат на челото в листата по търговия с незаконни цигари са Кюстендил, Хасково и Велико Търново. Впечатление прави, че в Свиленград, контрабандата понижава от съвсем 50% на 8 през третото тримесечие. В Кюстендил придвижването е в противоположна посока.

Кюстендил държи първото място по контрабандни цигари в България. Търговците, става известно, нямат проблем с контрабандата.

Жителите на Кюстендил настояват, че контрабанда се пуши на всички места.

През предходната година са били иззети над 50 милона къса цигари. Според премиера изследването е извънредно тъкмо.

„ Тези 6% обаче не трябва да ни успокояват, преди всичко, тъй като маржовете места с доста невисок %, места с доста висок процент”, сподели основният прокурор Сотир Цацаров.

Премиерът разпореди на полицията да обърне по-специално внимание на градовете, в които равнището на контрабанда остава високо. Един от тях е Хасково.

На черно една кутия там може да се откри и за 1 – 1,50 лева

За 10 години поради контрабандата с цигари хазната е изгубила към 4 милиарда лв., пресмятат от ИПИ.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР