Рекорден оперативен приход от над 1 млрд. датски крони (над

...
Рекорден оперативен приход от над 1 млрд. датски крони (над
Коментари Харесай

Рекордна година за Мilestone Systems.

Рекорден действен доход от над 1 милиарда датски крони (над 137 млн. евро) e постигнал за 2019 година международният водач в създаването на програмен продукт за видеонаблюдение Мilestone Systems. Компанията регистрира нарастване на продажбите си на всички пазари, на които оперира и резервира своя обичаен годишен растеж, като за последните 5 години междинният ритъм на напредък се равнява на 14%.

В същото време компанията отбелязва планувано намаляване в оперативния си приход (EBIT) от 26 млн. евро през 2018 година до 16,5 млн. за 2019 година. То е предстоящо и се дължи на множеството вложения в нововъведения и развиване. За растежа на приходите пък способстват нарастването в броя лицензи, които компанията дава, както и продажбите на Care™ – стратегия за цялостна поддръжка на продуктите на Milestone Systems през целия им витален цикъл.

През последните пет години Milestone Systems съвсем удвои броя на своите чиновници, като все още наетите в компанията по целия свят са повече от 900 души. А през миналата 2019 година компанията влага и в своите Research and Development (RnD) центрове – посредством доста нарастване на броя на членовете на екипите в Копенхаген и София и основаването на нов инженерен хъб в Барселона.

Перспективата

На база резултатите от 2019 година Milestone Systems чака в допълнение да ускори международните си пазарни позиции. С разширението на конкурентното си портфолио с голям брой новаторски артикули компанията чака спомагателен напредък в бъдеще, в това число посредством софтуера си за ръководство на видеонаблюдението (Video Management Software) и мрежови видеорекордери (Network Video Recorders). Очакваното развиване и напредък не се планува единствено за Milestone, а за всички сътрудници на компанията, които образуват цялостна екосистема за интеграция на решения – от снабдители на камери и технологии до интегратори и бизнес сътрудници, които оферират решения за крайните клиенти. Възможно е обаче приходите и оперативната облага да са обект на риск под въздействие на международната пандемия от COVID-19, което може да докара до значително отклоняване на плануваните и действителните резултати за идната година, показват от Milestone Systems и допълват, че ситуацията непрестанно се следи и прави оценка непрестанно от мениджмънт екипа на компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР