Рекорден интерес отчете най-новата общинска спортна надпревара за сливенските ученици.

...
Рекорден интерес отчете най-новата общинска спортна надпревара за сливенските ученици.
Коментари Харесай

Голямата награда от турнира за Купата на кмета в Сливен отиде при тима на ХГ „Дамян Дамянов“

Рекорден интерес регистрира най-новата общинска спортна конкуренция за сливенските възпитаници. Близо 450 деца и младежи от 19 учебни заведения в града се включиха в шампионат за Купата на кмета в Сливен. След двудневни оспорвани срещи по волейбол, баскетбол и футбол премиите на спечелилите бяха връчени в зала „ Васил Левски “ от зам. кмета Пепа Чиликова. Тя благодари на участниците, на техните учители и на професионалните съдии, които се раздадоха при подготовката и на мачовете в залите и на терените в града.

Във възрастовата група от 5 до 7 клас отличник по волейбол стана ОУ „ Д-р Иван Селимински “, следван от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и СУ „ К. Константинов “. Най-добрите баскетболисти излъчи СУ „ П. Яворов “, след тях втори станаха децата от ОУ „ Д-р Иван Селимински “, а трети – от ОУ „ Хр. Ботев “. Фаворит във футбола бе отборът на ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “, второ и трето място заеха децата от ОУ „ Юрий Гагарин “ и ОУ „ Братя Миладинови “.



При по-големите, от 8 до 10 клас, първо място във волейбола завоюваха спортистите от ПГХТ „ Акад. Н. Неделчев “, следвани от ПГЕЕ „ М. Кюри “ и ПГИ „ Проф.д-р Д. Табаков “. Тимът на гимназията по стопанска система стана победител в баскетбола. На второ място се подреди СУ „ К. Константинов “, а на трето – ПГХТ.
При ПГИ отиде още една Купа на кмета – за представянето на футболистите. Второто и третото място бе присъдено на СПГСГ „ Арх. Г. Козаров “ и ПГТО „ Д. Желязков “. Освен купи и медали, всички класирали се тимове получиха парични награди: от 500 лв. – за първо място, 300 и 200 лв. – за второ и трето място.



Професионално жури дефинира тима – притежател на огромната премия на шампионата. Тя се връчва на участниците, които са спазвали всички правила на надпреварата и на почтената игра - тимът на ХГ „ Дамян Дамянов “ бе награден с чек за феърплей на стойност 1000 лв. за екскурзия.

Организатори на шампионата, набиращ все по-голяма известност, са Община Сливен, със съдействието на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни и Превантивно-информационния център.

За да се обезпечи по-голяма опция за всички искащи да спортуват, след 1 ноември зала „ Васил Левски “ ще е отворена и през почивните дни, а зала „ Асеновец “ - в събота, добави зам. кметът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР