Рекорден брой секции - 51, са разкрити за изборите в

...
Рекорден брой секции - 51, са разкрити за изборите в
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Рекордните 51 ще бъдат секциите в Истанбул за вота в неделя

Рекорден брой секции - 51, са разкрити за изборите в Истанбул и района, заяви в изявление за Българска национална телевизия генералният ни консул в мегаполиса Васил Вълчев. Два дни преди вота консулството не може да откри връзка с някои членове на секционни комисии от квотата на политическите партии.

От 166 секции в Турция 51 са в Истанбул и региона, изясни генералният ни консул в града Васил Вълчев.

" И се надявам, че не би трябвало да се образуват опашки. Действително има изцяло задоволителен брой секции тук-там, където има централизация на български жители ", съобщи Васил Вълчев, общоприет консул на Република България в Истанбул.

Машините и изборните бумаги и материали към този момент са признати.

" Имаме 64 броя машини в региона на компетентности на Генералното консулство. В 33 секции. С други думи - по-голямата част са в действителност с машинно гласоподаване ", добави Васил Вълчев.

Има връзка с техниците на машините, без които секциите не могат да бъдат запечатани на следващия ден, нито отворени в неделя.

" Многократни опити сме създали да се свържем с всички. С множеството успяхме. Има някои представители на партиите, които все още или нямат подадени телефони, или не сме получили отговора на нашите позвънявания, уповавам се, че до на следващия ден и това ще се случи ", сподели Васил Вълчев.

Ако не се явят, консулството ще предложи разерви. Тази година ЦИК авансово взе решение и за декларациите на български език, които затрудняват някои гласоподаватели в Турция.

" Декларацията се приема от СИК-овете, без значение къде и попълнена и къде е подписана ", сподели Васил Вълчев.

В Турция има максимален брой разкрити секции в чужбина - 166, най-вече подадени заявки за гласоподаване - над 26 000.

350 000 души с българско поданство имат право на глас в Турция. На вота през ноември предходната година гласоподаваха над 88 000, което е съвсем приближи върха от 91 000, дали своят вот през 2009 година

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР