Рекорден брой са били хвърлени в затвора през 2020 г.

...
Рекорден брой са били хвърлени в затвора през 2020 г.
Коментари Харесай

Рекорден брой журналисти хвърлени в затвора през 2020 година

Рекорден брой са били хвърлени в пандиза през 2020 година Това сочи огласен през днешния ден отчет на Комитета за отбрана на публицистите, който упреква държавните управления по света, че подлагат на репресии медиите и подхранват дезинформацията във време на пандемия от Ковид-19, съобщи Франс прес.
Според годишния отчет на организацията от началото на годината в пандиза са били пратени 274 публицисти, а 26 публицисти или сътрудници на медии, са били убити. " Това е шокиращо и печално ", означи в официално съобщение изпълнителният шеф на Комитета Джоуел Саймън.
 Разследване: По следите на публицистите, изгубили живота си в Турция Разследване: По следите на публицистите, изгубили живота си в Турция
Турция повдигна обвинявания на обвинени лица за убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги през 2018 г.  59-годишният Кашо...
За втора поредна година страната, изпратила най-вече публицисти зад решетките, е Китай - 47 души. Сред страните с най-вече представители на медиите в пандиза са също Турция, Египет и Саудитска Арабия наред с Беларус и Етиопия.
Заключенията в отчета на КЗЖ са сходни с тези на организацията " Репортери без граници ", разгласила през вчерашния ден своя годишен отчет. Според него броят на публицистите – както професионални, по този начин и непрофесионални, лишени от независимост, е останал " исторически огромен " през 2020 година - близо 400 души, напомня. В документа на " Репортери без граница " се акцентира, че здравната рецесия тази година е придружена от увеличение на похищенията върху свободата на печата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР