Рекорден брой американци започват да посещават ресторантите след вдигане на

...
Рекорден брой американци започват да посещават ресторантите след вдигане на
Коментари Харесай

Ресторантите в САЩ са пълни с клиенти, нямат достатъчно персонал

Рекорден брой американци стартират да посещават заведенията за хранене след повдигане на рестриктивните мерки поради пандемията, а заведенията за хранене се задъхват на фона на дефицит на работна ръка, демонстрират данни, оповестени от уеб страницата Yelp.
Данните на Yelp демонстрират, че над 3,7 милиона гости са употребявали приложението му през май 2021 година, което е, надхвърляйки върховете преди пандемията, съгласно мениджъра на Yelp на пазара на заведения за хранене Девън Райт.
 Авиокомпании трансформират паркирани на пистите самолети в заведения за хранене Авиокомпании трансформират паркирани на пистите самолети в заведения за хранене
Най-голямата самолетна компания в Япония предлага първокласна софра в паркиран аероплан на цена от 540 $, оповестява BBC. All Nippon Air...
Броят на вечерящите е бил с 48 % по-висок от май 2019 година, сочат данните.
Нарастването идва с възходящия брой американци, които са били имунизирани, и локалните управляващи последователно отстраняват рестриктивните мерки за хранене на закрито.
" Докато вечерящите се връщат в заведенията за хранене, нови ресторантьорски и хранителни предприятия се отварят на съвсем предпандемични равнища ", сподели Райт в обява в блог.
" Близо 6600 нови ресторантьорски и хранителни предприятия са отворени през май 2021 година, което е 42% нарастване от май 2020 година и спад единствено с 21% от май 2019 година "
 Започна търсенето на сезонни служащи по Черноморието Започна търсенето на сезонни служащи по Черноморието
Подготовката за лято 2019 година към този момент стартира. Най-много свободни места за работа има за сервитьори, бармани, готвачи, камериерки и админис...
Yelp също регистрира 16 500 повторни отваряния през април 2021 година, като този брой понижава до 5000 през май.
Скокът при клиентите на заведенията за хранене е изключително изразен в някои градове, където се следи повече туризъм като Хонолулу (с 853%) и Лас Вегас (с 589%), сподели Yelp.
Райт сподели, че заведенията за хранене от ден на ден се обръщат към технологиите, на фона на компликациите при намирането на служащи.
Това включва повече потребление на цифрови менюта, безконтактни заплащания, описи с чакащи за смарт телефони, резервации и ръководство на маси. Ограниченията за пандемията последователно се отстраняват в Щатите като малко над 52 % от популацията на Съединени американски щати, или 174 милиона души, към този момент са получили най-малко една доза, съгласно здравните чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР